Hoppa till huvudinnehållet

Över en halv miljon till värmländsk idrott – här är föreningarna som fick stöd

Publicerad:
Från vänster i bild: Niklas Jarl (Klarälvens discgolfklubb), Johan Ekberg (Fagerås BK), Anders Ljungsten (Klarälvens discgolfklubb), Lars Löv (Hammaröföreningar i samverkan), Chris Hall (Kristinehamns kanotseglare), Erik Hasslid (Karlstad baseboll och softboll), Tor Nyrén (Karlstad rugby), Henrik Svärd (Grums slalomklubb), Arne Nilsson (Karlstad skridskoklubb), Malin Larsson (Kristinehamns tennisklubb), Ulrika Ljunghaga (Swedbank), Magnus Erikson (Karlstad skridskoklubb), Jesper Hayland (Kils slalomklubb), Maria Hansson (Karlstad gymnastikförening), Sofie Lindén (RF-SISU Värmland).
Från vänster i bild: Niklas Jarl (Klarälvens discgolfklubb), Johan Ekberg (Fagerås BK), Anders Ljungsten (Klarälvens discgolfklubb), Lars Löv (Hammaröföreningar i samverkan), Chris Hall (Kristinehamns kanotseglare), Erik Hasslid (Karlstad baseboll och softboll), Tor Nyrén (Karlstad rugby), Henrik Svärd (Grums slalomklubb), Arne Nilsson (Karlstad skridskoklubb), Malin Larsson (Kristinehamns tennisklubb), Ulrika Ljunghaga (Swedbank), Magnus Erikson (Karlstad skridskoklubb), Jesper Hayland (Kils slalomklubb), Maria Hansson (Karlstad gymnastikförening), Sofie Lindén (RF-SISU Värmland). Foto: Erik Mattsson

550 000 kronor – så mycket fick de värmländska idrottsföreningarna dela på under 2022 genom Sparbanksstiftelsen Alfa.

Under torsdagen offentliggjordes stödet, samtidigt i såväl Karlstad som Säffle och Hagfors på Swedbanks kontor.

Bland de som beviljats stöd i södra Värmland finns i Forshaga kommun Klarälvens Discgolfklubb.

– Vi har ökat rejält de senaste åren men behöver uppdatera banan. Pengarna kommer vi använda till nya korgar och utkastplatser, berättade Anders Ljungsten.

Ett annat exempel som stödet användes till är Karlstad Gymnastikförening som kunde kraftigt subventionera ett träningsläger i Katrineholm för ett 70-tal aktiva – som ett led i att locka fler tonåringar kvar i sporten.

– I stället för att betala 2 000 kronor behövde de bara betala 200. Och endast ett fåtal som var med på lägret i fjol har slutat nu, säger Karlstad GF:s Maria Hansson.

Stödet ska ”bidra till utveckling av ett specifikt område som långsiktigt känns angeläget för samhällsutvecklingen” där det inom varje kommun finns 50 000 att ansöka om och RF-Sisu Värmland, som delar ut det i samverkan med Swedbank, menar att det verkligen gör skillnad:

– Det här är jätteviktiga bidrag som bidrar till att förverkliga idéer och satsningar hos föreningarna, säger Sofie Lindén, idrottskonsulent vid RF-Sisu Värmland.

Alla föreningar som beviljades stöd

Hagfors kommun: IK Vikings FK, Sunnemo IF, Hagfors IBS

Karlstads kommun: Karlstad Gymnastikförening, Karlstad Baseboll- Softbollklubb, Solstadens Ryttarförening, Karlstads Rugbyklubb, Bellevues Ponnyridklubb, Karlstads Skridskoklubb

Kristinehamns kommun: Kristinehamns Tennisklubb, Kristinehamns Kanotseglare

Säffle kommun: Värmlandsbro SK, Säffle SK parafotboll, Säffle Skidklubb, Säffle HC

Kils kommun: Fagerås BK, Kils SLK.

Filipstads kommun: Filipstads IF.

Forshaga kommun: Forshaga IF, Deje Alpina klubb, Klarälvdalens Discgolfklubb, Östra Deje IK.

Hammarö kommun: IFK Skoghall.

Torsby kommun: Torsby Ridklubb.

Grums kommun: Grums IK, Grums Slalomklubb, Värmskogs SK

Munkfors kommun: OK Grane, Munkfors Gymnastikförening.

Artikeltaggar

Deje Alpin DömlebackenFagerås BKForshaga IF IshockeyForshaga kommunGrums IKHagfors IBSHagfors kommunIFK SkoghallKarlstads gymnastikföreningKils slalomklubbOK GraneÖstra Deje IKRF-Sisu VärmlandSolstadens ryttarföreningSportSwedbankTorsby RidklubbVärmlandsbro SK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.