Hoppa till huvudinnehållet

Granbergsdalslöftet tredje bäste svensk på JVM-loppet i Kanada

Publicerad:
Simon Nilsson som till vardags tävlar för Hägglunds Ski Team SK kom på 21:a plats på JVM-loppet 10 km fri stil i Kanada. Arkivbild.
Simon Nilsson som till vardags tävlar för Hägglunds Ski Team SK kom på 21:a plats på JVM-loppet 10 km fri stil i Kanada. Arkivbild. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Simon Nilsson kom på 21:a plats på JVM-loppet 10 km fri stil i Kanada.

Karlskogabördige Simon Nilsson född 2003 och fostrad i Granbergsdals IF är på sitt första junior-VM och vad som även är talangens landslagsdebut för Sverige. I måndags var det JVM-debut för Nilsson som slutade 32:a på 20 km masstart i klassisk stil i Whistler, Kanada och Mathias Holbaek från Norge vann guld före finländaren Niko Anttola.

I kväll svensk tid tävlade Nilsson på 10 km fri stil med individuell start där värmlänningen blev 21:a och han var en minut och 29 sekunder bakom vinnaren Niko Anttola. Bäste svensk blev Elias Danielsson på 13:e plats. Erik Bergström slutade på 16:e plats och Anton Grahn blev 29:a.

– Jag tycker att det är en bra laginsats som helhet, säger Andreas Domeij, tränare och ansvarig för det svenska juniorlandslaget till SVT och fortsätter:

– Vi har två som är topp 20 och en som är precis utanför topp 20 (Simon Nilsson) och alla svenskar topp 30. Det får ändå ses som en bra laginsats.

Artikeltaggar

Granbergsdals IFjuniorvärldsmästerskapet i längdskidåkningLängdskidåkningSimon Nilsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.