Hoppa till huvudinnehållet

Två poäng till BIK Karlskoga – debutanten målskytt

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Jacob Ringman firar sitt första mål i hockeyallsvenskan.
Jacob Ringman firar sitt första mål i hockeyallsvenskan. Foto: Tomas Nilsson

BIK Karlskoga såg länge ut att ha segern säkrad, men i den tredje perioden kom Vita Hästen tillbaka. Matchen gick till förlängning, där Henrik ”Kingen” Larsson avgjorde till 3–2.

Inledningen av den första perioden var jämn och innehöll mycket böljande spel. BIK-debutanten Jacob Ringman visade tidigt att han var sugen på att spela, när han smällde på med ett par tacklingar redan i första bytet.

Och en minnesvärd debut skulle det bli för 20-åringen, som efter drygt fem minuter gjorde sitt första A-lagsmål i BIK-tröjan, framspelad av Gustaf Franzén och Gustav Willman Borvik.

Mål i boxplay

Det jämna spelet och 1–0 höll i sig perioden ut, även om BIK tog över något mot slutet. I inledningen av period tre drog Wilhelm Westlund på sig en tvåminutare för interference och precis när han kommit in en till för puck out. Det stoppade inte David Lindquist, som i boxplay åkte sig fri och la in 2–0 bakom Adam Ohre.

Stora delar av perioden tillhörde sedan BIK, även om Lars Volden fick stå för ett par svettiga räddningar för att hålla 2–0 till pausvilan. Jesper Kokkonen hade dessutom chansen i friläge att utöka till 3–0, men stolpen stod i vägen.

Vita Hästen försökte reducera i inledningen av slutakten och skapade några chanser, men Lars Volden höll fortsatt tätt. Fram till att hemmalaget fick ett powerplay efter knappt sex minuters spel, som man utnyttjade och satte 1–2. Dessförinnan hade Johan Larsson varit nära att bli BIK:s andra målskytt i boxplay för kvällen.

Efter 8.43 åkte sedan David Lilja ut för fasthållning och då fick BIK kapitulera igen när 2–2-målet kom.

En rafflande anslutning väntade sedan är båda lagen gick för tre poäng. Karlskoga hade sina chanser, liksom Vita Hästen. Bland annat ett friläge, som Volden stötte undan med klubban. Men inget av lagen fick med sig alla poäng, utan matchen gick till förlängning.

Väl där kunde Henrik ”Kingen” Larsson avgöra till 3–2 i powerplay.

Matchfakta.

Tabell.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHimmelstalundshallenHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.