Hoppa till huvudinnehållet

Billigare kylanläggning i Billerudhallen – kan ge pengar till konstgräs

Publicerad:
Reporter Stefan Mitander
Stefan Mitander
stefan.mitander@vf.se
Den nya kylanläggningen i Billerudhallen blir billigare än kommunen räknat med.
Den nya kylanläggningen i Billerudhallen blir billigare än kommunen räknat med. Foto: Håkan Strandman

Den nya kylanläggningen i Billerudhallen i Grums blir billigare än beräknat. Det kommer väl till pass, eftersom den nya konstgräsplanen blir dyrare.

Åtta miljoner kronor hade kommunen beräknat med att det skulle kosta att byta ut kylanläggningen i Billerudhallen, och göra den betydligt energieffektivare. Så dyrt blir det inte. Nu vill sektor samhällsbyggnad styra om 700 000 kronor som blir över för att byta ut konstgräsplanen.

– Vi vet ännu inte riktigt vad kostnaden för kylanläggningen hamnar på, men vi ser att det kommer bli i alla fall 700 000 kronor över som vi vill lägga på en ny konstgräsplan, säger Jonas Gunnberg, teknisk chef i Grums kommun.

Att byta ut den uttjänta konstgräsplanen vid Billerudhallen var planerat sedan tidigare, och budgeterat till tre miljoner kronor. Det är dock pengar som inte riktigt räcker till – och nu blir det upp till kommunfullmäktige att ta beslut om omdisponeringen av medel.

– Om det inte beviljas så får vi se hur vi ska tackla det. Då får det bli omtag, säger Jonas Gunnberg.

Artikeltaggar

BillerudhallenFotbollFritid och livsstilGrumsGrums kommunKonstgräsTeknik och vetenskap

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.