Hoppa till huvudinnehållet

Uthyrningen av 62 nya hyresrätter på gröna stadsdelen har dragit igång

Publicerad:
KBAB släpper de nya lägenheterna på Östra Jakobsberg. Foto: Pressbild

Nu har uthyrningen av KBAB:s nybyggda hyresrätter påbörjats, på den nya stadsdelen Östra Jakobsberg.

Den 30 januari inleds uthyrningen av 62 hyresrätter på Östra Jakobsberg, det meddelar KBAB i ett pressmeddelande under morgonen.

Det är två nya byggnader med 31 lägenheter i vardera hus, där storleken varierar mellan 38 och 104 kvadratmeter i ettor, tvåor, treor och femmor.

Uthyrningen av de nybyggda lägenheterna sker via KBAB:s bostadskö och den sista dagen att anmäla intresse är fredagen den 3 februari.

När byggandet av de 62 hyresrätterna inleddes under 2021. Arkivbild.
När byggandet av de 62 hyresrätterna inleddes under 2021. Arkivbild. Foto: Christer Wik

KBAB är ett av flera bolag som nu upprättar lägenheter på den nya, gröna stadsdelen.

Området är planerat fokusera på grönområden och hållbarhet, med mindre miljöpåverkan jämfört med andra stadsdelar i Karlstad.

Härnäst är tanken att bostadsbolaget ska fortsätta med etapp två på Östra Jakobsberg, vilket innebär ett 50-tal hyresrätter i två lamellhus, på höjden i området där restaurangen Capiscum tidigare låg. Där ska Inflyttning ske någon gång under 2025.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHyresrätterJakobsbergKarlstadKBABLägenheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.