Hoppa till huvudinnehållet

Fast markpris på 5 kronor per kvadratmeter – hoppas locka företag

Publicerad:
Kommunchef Johan Rosqvist, näringslivsutvecklare Kicki Karlsson och tekniske chefen Jukka Mänepää granskar kartor över ledig industrimark. Foto: Eva Wiklund

Fantastiska industrimarker värderades – priset blev inte högre än fem kronor per kvadratmeter. Nu hoppas Storfors kommun på att flera företag ska etablera sig i kommunen.

Storfors kommun har inte värderat marken förrän nu och då har man kommit fram till att den inte är värd mer än fem kronor per kvadratmeter.

– Förra året gjorde en oberoende värdering, säger kommunchef Johan Rosqvist i ett pressmeddelande.

Den 350 000 kvadratmeter stora marken, som främst är tänkt till industrietablering, ligger i direkt anslutning till riksväg 26.

Stödområde två

Enligt pressmeddelandet är möjligheterna många med den lediga industrimarken.

– Det finns fina möjligheter till både vägtransporter och transporter på järnväg. Tre mil söderut når man E18 och även Vänerhamnen i Kristinehamn.

Den ligger också i stödområde två, vilket innebär att företag kan söka regionalt investeringsstöd för nyinvesteringar i byggnader, anläggningar, maskiner, inventarier eller immateriella tillgångar som exempelvis uppfinningar, logotyp, kundregister, affärsmetoder eller expertkunskap.

– För små företag handlar det om upp till 35 procent av investeringarna, vilket naturligtvis kan göra stor skillnad, säger Kicki Karlsson, näringslivsutvecklare på Storfors kommun i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

E18FöretagandeInvesteringarJohan RosqvistPressmeddelandeRiksväg 26SamhälleStorforsStorfors kommun

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.