Hoppa till huvudinnehållet

Formstarka Hanna körde ur - Shiffrin missade Stenmarks rekord

Publicerad:
Hanna Aronsson Elfman körde ur i Tjeckien.
Hanna Aronsson Elfman körde ur i Tjeckien. Foto: Piermarco Tacca

Mikaela Shiffrin missade att tangera Ingemar Stenmarks rekord.

Amerikanskan blev slagen av tyskan Lena Dürr med endast sex hundradelars marginal och blev tvåa i världscupslalomen i tjeckiska Spindleruv Mlyn.

Anna Swenn Larsson blev fyra. Formstarka värmländskan Hanna Aronsson Elfman körde ur.

Shiffrin hade en klar ledning redan efter första åket då hon ledde med hela 67 hundradelar före tyskan Lena Dürr.

Men trots en stor ledning höll hon inte hela vägen denna gång. Shiffrin tog sig i mål som tvåa, sex hundradelar bakom Dürr.

Därmed är Mikaela Shiffrin kvar på 85 världscupsegrar och Ingemar Stenmark är ensam på täppan ett litet tag till. Den svenska legendaren tror dock att hans rekord på kommer att slås inom en snar framtid.

– Hon slår förmodligen rekordet redan i år. Jag tror att hon har tagit 100 segrar inom en ganska snar framtid, sade han till TT tidigare i januari.

Bästa svenska blev Anna Swenn Larsson. Hon var fyra efter det första åket och det blev till slut även slutresultatet, 34 hundradelar bakom trean Zrinka Ljutic, Kroatien.

Sara Hector blev tolva och Hanna Aronsson Elfman körde ur i det första åket.

Artikeltaggar

AlpintAnna Swenn-LarssonHanna Aronsson ElfmanIngemar StenmarkMikaela Shiffrin

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.