Hoppa till huvudinnehållet

OS-medaljchans försvann i andra åket

Publicerad:
Filip Aronsson Elfman från Karlstad hade medaljläge efter första slalomåket i Europaungdoms-OS, men föll till tolfte plats i andra.
Filip Aronsson Elfman från Karlstad hade medaljläge efter första slalomåket i Europaungdoms-OS, men föll till tolfte plats i andra. Foto: Privat

Han hade chans på medalj i Europaungdoms-OS, men möjligheten försvann i andra storslalomåket för Filip Aronsson Elfman från Karlstad.

Storasyster Hanna, 20, tog två guld i junior-VM och nu debuterar tre år yngre brodern i ett stort internationellt mästerskap.

Alpina delan av European Youth Olympic Festival avgörs i Tarvisio i Italien och Filip Aronsson Elfman inledde med att bli 29:a i slalom i tisdags.

På fredagsförmiddagen gav sig 17-åringen, tävlande för Kil, iväg som sexa i första åket i storslalom.

Tiden i mål visade sig räcka till en femteplacering, 1,33 sekunder efter slovenen Miha Oserban. Det var åtta tiondelar upp till tvåan Rasmus Bakkevig, Norge, och 2,6 till Moritz Zudrell, Österrike, på bronsplats. Fyran Lukas Krauss, Tyskland, fanns en tiondel framför.

Landslagskollegan Gustav Wissting, tvåa i slalom, var tätt efter på sjätte plats.

Läget var bra för fight om medaljer i andra åket, men där tappade Filip Aronsson Elfman, speciellt efter första mellantiden, och halkade ner till en slutlig tolfteplats, 2,76 sekunder efter Miha Oserban, som höll undan och vann.

Rasmus Bakkevig blev tvåa, en halvsekund från segern, Moritz Zudrell trea och Gustav Wissting fyra.

Mästerskapet avslutas på lördagen med super G.

Artikeltaggar

AlpintEuropean Youth Olympic FestivalFilip Aronsson ElfmanHanna Aronsson ElfmanItalienMedaljerNorgeÖsterrikeSkidorSlalom

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.