Hoppa till huvudinnehållet

Kraftigt uppsving för chartern från Karlstad – nästa vinters resor släppta

Publicerad:
Resebokningarna från Karlstad Airport har tagit fart. Genrebild.
Resebokningarna från Karlstad Airport har tagit fart. Genrebild. Foto: Michael Probst

Bokningarna av Vings resor från Karlstad har under den senaste månaden ökat med 170 procent.

Och även nästa vinter kommer det att gå charterresor till Gran Canaria, det meddelar flygbolaget i ett pressmeddelande under torsdagen.

Resebokningen bland svenskarna och Karlstadsborna har fått sig ett rejält uppsving på sistone.

Den senaste månaden har bokningarna av Vings resor ökat med hela 170 procent från Karlstad Airport jämfört med månaden innan.

– Det finns onekligen ett stort uppdämt resesug och det är otroligt roligt att det bokas så bra från Karlstad. Vi är extra glada att kunna erbjuda resorna till Rhodos och Mallorca i sommar med vårt eget flygbolag Sunclass Airlines, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving, i ett pressmeddelande.

Inför påsken är sju av tio resor bokade och sportlovsresorna är i stort sett redan slutsålda, enligt Ving.

Flygbolaget erbjuder bland annat direktflyg till Gran Canaria varje måndag under vintern. Och från och med den 7 maj börjar planen till Rhodos gå varje söndag i tre veckor, fram till sommaruppehållet.

Ving meddelar också att man redan släppt nästa vinters resor från Karlstad Airport – även då kommer Karlstadsborna kunna åka på charter till Kanarieöarna.

– Vi är jätteglada att chartertrafiken har kommit igång igen efter pandemin och vi vet hur mycket värmlänningarna uppskattar att slippa långa bilresor och istället kunna flyga direkt från sin egen flygplats. I vårt uppdrag ingår att i samarbete med charteroperatörerna erbjuda värmlänningarna attraktiva resmål och detta jobbar vi ständigt med, säger Camilla Sperling vd på Karlstad Airport, i ett pressmeddelande.

Populära resmålet tillbaka från Karlstads flygplatsSuccé för Karlstadsflyget till Gran Canaria – 99 procent av platserna bokade

Artikeltaggar

FlygplatserKarlstadResorVing

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.