Ni som tjatar om ”svärjisar” och ”vänsterblivna” – ni är de töntigaste jag vet

Krönikor
PUBLICERAD:
Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M). Genrebild.
Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT
Jag är med på att folk tycker olika, att man kan störa sig på meningsmotståndare och att man gärna vill trycka dit dem på något sätt.
Vad jag däremot inte är med på är alla löjliga icke-glåpord som har jobbats fram på sociala medier de senaste åren.

Högerfolket säger att vänsterfolket är ”vänsterblivna” och jag kan bara tänka mig hur den sorgliga stackaren skrockade för sig själv när hen (most likely en ”han”, dock) kom på det underfundiga lilla hånordet.

”De är ju vänster – och efterblivna! Fniss!”

Jag kräks.

Lika mycket kräks jag när vänsterfolket finurligt kontrar med att högerfolket är ”svärjevänner”. Nationalister! Som värnar om det svenska språket utan att själva behärska det! FNISS!

Jag skäms så, å deras vägnar.

Hur är något av de här orden ens förolämpningar? Är det ens tänkt som förolämpningar? Kanske inte? Men då kanske de som använder orden kan rycka av sig sina självgoda flin efter att de har sagt dem. Ni vet det där ”där fick jag dig allt”-flinet.

Fast de inte alls har fått något annat än en tönt-stämpel rakt i pannan.