Hoppa till huvudinnehållet

Huvudinfarten till Välsviken stängs av: ”Lite mer stökigt”

Publicerad:
Reporter Stefan Björklund
Stefan Björklund
stefan.bjorklund@nwt.se
Huvudinfarten till Välsvikens handelsområde kommer att stängas av under drygt en och en halv månad.
Huvudinfarten till Välsvikens handelsområde kommer att stängas av under drygt en och en halv månad. Foto: Karlstads kommun

Huvudinfarten till Välsvikens handelsområde kommer att stängas av från den 30 januari till den 24 mars.

Avstängningen innebär att besökare och transporter till handelsområdet får använda den södra infarten, men man kommer att kunna köra ut från båda infarterna.

Anledningen är att en utloppsledning för dagvatten ska läggas ned under Rävbergsvägen.

– Tillsammans med vår entreprenör Infrakraft försöker vi anpassa arbetet så att vi orsakar så lite störningar som möjligt. Det är stora ledningar som ska ned och vi måste samtidigt kunna arbeta säkert och tryggt så det kommer att bli en viss påverkan, säger Ola Norling, byggledare på Karlstads kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunen har i samarbete med fastighetsägarna och företrädare för handeln på området tagit fram en plan för hur trafiken kan ledas om under arbetet.

– Visst kan det under vissa tider vara lite mer stökigt att ta sig till och från oss men vi tror ändå att det kommer att fungera bra och att våra kunder och besökare inte ska märka av så mycket av det här arbetet, säger Peter Olovsson, varuhuschef på Jula.

Busstrafiken i området påverkas inte under avstängningen, utan befintliga hållplatser på Rävbergsvägen kommer att vara i bruk.

Artikeltaggar

BusstrafikDagvattenHandelIcaInfrakraftJulaKarlstads kommunTrafikVälsviken

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.