Hoppa till huvudinnehållet

Bekräftat – norsk målvakt till Degerfors: ”Känns bra att vara på plats”

Publicerad:
Sondre Rossbach, här i Vålerenga, dit han var utlånad under 2022 är klar för spel i Degerfors.
Sondre Rossbach, här i Vålerenga, dit han var utlånad under 2022 är klar för spel i Degerfors. Foto: MARIUS SIMENSEN

Degerfors spikar målvaktssidan.

Den sista pusselbiten blir meriterade norrmannen Sondre Rossbach som ansluter på lån över säsongen 2023.

– Jag har fått ett jättebra intryck av klubben, säger Sondre Rossbach till klubbens sajt.

Ryktena har varit många kring målvaktssidan i Degerfors den senaste tiden. För några veckor sedan ska Sondre Rossbach ha tackat nej till Degerfors – men för ett par dagar kom uppgifter att han trots allt var klar för spel i Degerfors.

Under tisdagen gick dock hans klubbtränare i Odds BK ut och bekräftade att han lämnar för Degerfors.

Rossbach har meriter från spel i Norges U19 samt U21-landslag och har på meritlistan 218 matcher för Odds BK.

– Det känns bra att vara på plats, jag har haft samtal med Patrik Werner och tränarna under en tid och jag är glad att det nu är klart. Jag visste inte så mycket om Degerfors IF innan jag kom hit om jag ska vara ärlig, men jag har gjort min research och sett att det är en väldigt populär klubb. Degerfors verkar vara en ort som brinner för fotboll, säger han.

Han beskriver sig själv som målvakt enligt följande:

– Om jag skulle beskriva mig själv som spelare så skulle jag säga att jag är lugn och arbetar hårt. Bra i boxen och snabba reaktioner kanske är det som utmärker mig mest. Sedan är jag bra med fötterna också. Målet är att göra en jättebra säsong i Allsvenskan och det ska bli kul att lära känna tränarna och spelarna.

26-åringen har konkurrerat med svenska succémålvakten Leopold Wahlstedt i Norge och hade den senaste säsongen mindre speltid.

– Sondre Rossbach är en meriterad och stabil målvakt som trots sin ringa ålder gjort väldigt många matcher på en hög nivå. Han har inte spelat kontinuerligt det senaste året men är en erkänt duktig målvakt, det är bara att titta på vad han åstadkommit i sin karriär. Vi hoppas att han kan få en nytändning hos oss, säger Patrik Werner till klubbens sajt.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollPatrik WernerSondre Rossbach

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.