Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Fribourg vill ha kvar de la Rose – som öser in poäng

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Jacob de la Rose i landskamp med Tre Kronor.
Jacob de la Rose i landskamp med Tre Kronor. Foto: PASCAL MULLER

Sex mål och fyra assist – på nio matcher efter nyår.

Jacob de la Rose öser in poäng i Fribourg-Gottéron, och nu kommer schweiziska uppgifter om att klubben vill förlänga med värmlänningen.

VF-sporten berättade i början av december om hur Rickard Wallin besökt både Magnus Nygren och Jacob de la Rose i Schweiz, och var öppen med att han gärna ville värva hem båda till säsongen 2023/2024.

Någon vecka senare blev Nygren klar, och i en VF-intervju sa de la Rose:

– Jag har ju inget kontrakt nästa år, men jag vill inte spekulera något kring det. Vi får se vad som händer. Hur det går resten av säsongen här.

Värmlänningen då och pratade om hur han tyckte att klubben uppskattade honom för hans spel – även fast det inte blivit så många poäng.

Men från nyår, då har Jacob de la Rose exploderat poängmässigt.

Efter att parats samman med Marcus Sörensen och hittat extremt bra kemi har poängen trillat in i strid ström.

På nio matcher sedan årsskiftet har Sörensen gjort fem mål och tio assist – och de la Rose har gjort sex mål och fyra assist.

Så vill de bygga

Och efter värmlänningens starka period, kommer nu medieuppgifter om att klubben är intresserad av att förlänga.

För till nästa säsong har Fribourg bara två importer på kontrakt, förutom Sörensen även förre Brynäsprofilen Ryan Gunderson.

Enligt Fribourgtidningen La Liberté kommer Juuso Vainoo inte att bli kvar, utan bytas ut mot en mer offensiv back. De tre importplatser som därefter återstår, de vill coachen och general managern Christian Dubé använda till tre centrar – där Jacob de la Rose uppges vara en.

Återstår att se vad som blir verklighet, men klart är att Färjestad inte kommer ha någon möjlighet att ekonomiskt matcha schweiziska bud.

Artikeltaggar

Fribourg-GottéronFärjestad BK HerrIshockeyJacob de la RoseLa LibertéMarcus SörensenSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.