Hoppa till huvudinnehållet

Problem i första åket hindrade topplacering

Publicerad:
Filip Aronsson Elfman inledde starkt i första slalomåket i Europaungdoms-OS i Italien, men fick sedan problem och var långt efter i mål.
Filip Aronsson Elfman inledde starkt i första slalomåket i Europaungdoms-OS i Italien, men fick sedan problem och var långt efter i mål. Foto: Privat

Samtidigt som Hanna Aronsson Elfman tog sitt andra guld i JVM tävlade lillebror Filip i Europaungdoms-OS. Det blev dock en tråkig inledning i tisdagens slalom.

Mästerskapet avgörs i Tarvisio i Italien och Filip Aronsson Elfman gav sig iväg som nummer två i första åket på tisdagsförmiddagen.

17-åringen från Karlstad och tävlande för Kil låg riktigt bra med till första mellantiden, där han tillhörde de snabbaste, men fick sedan problem. Han tog sig visserligen i mål, men tappade fyra sekunder och låg 34 i det 100 personer stora startfältet.

Filip Aronsson Elfman fick till ett bättre andraåk, där han hade 23:e tid och avancerade till 29:e plats i slutställningen.

Det blev ändå svenskt på pallen i form av tvåan Gustav Wissting. Fransmannen Emile Baur vann.

Kommande möjligheter för Filip Aronsson Elfman är storslalom på fredag och super G på lördag.

Artikeltaggar

AlpintFilip Aronsson ElfmanHanna Aronsson ElfmanItalienKarlstadÖsterrikeSkidorSlalomTarvisio

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.