Hoppa till huvudinnehållet

David, 35, tar toppfirma till Karlstad: ”Det ska vara en naturlig resa”

Publicerad:
David Bräck
David Bräck Foto: Peter Bäcker

David Bräck är arkitekten som flyttat hem till Värmland igen. Med internationella erfarenheter från Oslo är han i full gång med att starta upp Arkitekterna Krook och Tjäders lokala kontor med ambitionen att få företaget att växa.

Med sina 310 anställda är firman en av de största i Norden, sett till antalet anställda. Där jobbar allt från landskapsarkitekter, arkitekter, produktdesigners, inredare och byggingenjörer.

– Vi uppfattas som den lilla, lokala kontoret med öppenhet, värme och engagemang men med den stora koncernens tyngd och spets, säger David Bräck.

Det unika för Arkitekterna Krook och Tjäder är deras arbetssätt. David Bräck beskriver att de jobbar tvärs genom alla kontor för att kunna byta resurser med varandra. På så vis kan de se till att spetskompetensen kommer in i rätt projekt, vilket skapar en lustfylld och dynamisk miljö.

– Vi brukar prata om relation och ambition. Kan vi inte skapa djupa och fina relationer kan vi inte leva upp till våra ambitioner. Då behöver man jobba tätt mot kunden och skapa ett mervärde.

David Bräck deltar i Företagssalongen på torsdag.
David Bräck deltar i Företagssalongen på torsdag. Foto: Peter Bäcker

När företaget ville expandera genom att satsa på ett nytt kontor i Karlstad var det naturligt för David Bräck, som arbetade hemifrån Karlstad på distans, att flytta sin tjänst till hemkommunen.

– Det tycker jag är extra kul, att faktiskt vara härifrån och få verka lokalt och göra skillnad med de högt ställda miljö och hållbarhetsmål samt arkitektoniska ambitioner som vi arbetar efter.

Arkitektmarknaden i Karlstad beskriver han som bra. Värmland är en expansiv region där alla segment av projekt möjliggör framtida utvecklingsmöjligheter.

– Det finns ingen stress och press från företagsledningen om att vi måste bli stora fort. Vi ska låta det ta tid och växa fram naturligt. Det ska vara en naturlig resa.

Att vara på plats och finnas till lokalt tror han är viktigt.

– Det skapar en bra förståelse för hur marknaden ser ut och behov som kan finnas.

På torsdag ska David Bräck och Arkitekterna Krook och Tjäder delta i Företagssalongen som arrangeras två gånger per år. Några andra som kommer att vara på plats är Karlstadbaserade 2C8.

– Vi är ett företag som inte har synts så mycket men ser väl det här som ett bra tillfälle att träffa andra och möta potentiella kunder, säger Malin Söder på 2C8.

Även Region Värmland deltar under dagen, precis som så många gånger förr. Maria Lindberg hjälper företag med energianvändning vilket är ett hett ämne.

– Det är ett bra tillfälle att berätta om oss och om vårat arbete utöver sjuk- och hälsofrågor, säger Maria Lindberg.

Arkitekten David Bräck, Suzanne Walfridson som har praktik på Företagssalongen, ansvarig för företagssalongen Jacob Lund, Malin Söder från 2C8 och Maria Lindberg från Region Värmland.
Arkitekten David Bräck, Suzanne Walfridson som har praktik på Företagssalongen, ansvarig för företagssalongen Jacob Lund, Malin Söder från 2C8 och Maria Lindberg från Region Värmland. Foto: Peter Bäcker

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadMarknaderRegion VärmlandVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.