Hoppa till huvudinnehållet

Mitell om skadeläget – då undersöks Elie igen

Publicerad:
Tomas Mitell.
Tomas Mitell. Foto: Tommy Pedersen

Ingen Per Åslund den här veckan heller – men på måndagen var han ute och gled lite.

Precis som Henrik Björklund, som fortfarande dock har långt till comeback precis som Remi Elie.

– Prognosen ligger kvar, men inget är i alla fall brutet, säger Tomas Mitell.

Linus Johanssons tydliga besked: ”Kommer inte chansa”

De senaste månaderna har de negativa skadebeskeden avlöst varandra i Färjestad.

Och att Victor Ejdsell gjorde comeback på lördagen grusades omedelbart av att Remi Elie tvingades kliva av, och blir borta upp till två månader enligt den initiala prognosen.

Men när FBK tränade på måndagen, då fanns där på isen – bland endast ett fåtal spelare som gick på is – två ljusglimtar i skademörkret.

För på is fanns såväl lagkapten Linus Johansson, där FBK sagt att en förhoppning om comeback den här veckan finns.

Per Åslund dröjer

Men på is var även Henrik Björklund, som knappt tränat med laget på en månad.

Och en stund senare, kom även Per Åslund ut på isen. Dock vara iförd träningsoverall.

– Åslund blir inte den här veckan, men han är inte allt för långt bort. ”Limpan” skulle kunna vara, vi hoppas på det så får vi se. I morgon kommer vi träna allihopa och det finns förhoppning om ”Limpan”, så får vi se hur det känns, säger Tomas Mitell.

Att få tillbaka Johansson ser Mitell som extra viktigt efter beskedet att Remi Elie troligen missar resten av grundserien.

– Han är kapten och härförare och bidrar med energi till gruppen. Tar snacket i omklädningsrummet, i periodpausen, på bänken och även med domarna. Han är van att ta det snacket och nu blir det en till som kan göra det på ett naturligt sätt. Även om de andra gjort det bra.

Remi Elie trasslade ihop sig med Skellefteås Oscar Möller.
Remi Elie trasslade ihop sig med Skellefteås Oscar Möller. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

”Ingenting var brutet”

Remi Elie har genomgått en första röntgen och prognosen är densamma som Färjestad kommunicerade efter matchen i lördags – sex-åtta veckor.

– Den ligger kvar, ingenting var brutet eller av. Han ska göra en MR-undersökning på onsdag och då vet vi mer. Men det kunde ju varit säsongen som var över, så det var ju bra.

Dessvärre är inte Henrik Björklund särskilt nära comeback.

– Han har inte gjort mycket alls senaste två veckorna, i stort sett varit helt off och inte kört hårt i gymmet. Nu är det lågpuls-träning, nu var han på is, men han kunde lika gärna suttit på cykeln i 20 minuter och knappt svettas.

Otäcka bilderna från Schweiz: Säsongen över för Nygren – opereras på måndagenUppgivne Ejdsells budskap av hopp till FBK-fansen: ”Vi kan vinna – ändå”Otäcka bilderna från Schweiz: Säsongen över för Nygren – opereras på måndagen

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyLinus JohanssonPer ÅslundRemi ElieSportTräningVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.