Hoppa till huvudinnehållet

Tre föreningar söker sponsring – vill dela på nära en halv miljon

Publicerad:
IF Götas Henrik Larsson vann 100 meter på Karlstad Grand Prix i somras.
IF Götas Henrik Larsson vann 100 meter på Karlstad Grand Prix i somras. Foto: Lisa Olaison

Tre idrottsföreningar ansökte om kommunal sponsring inför 2023.

Färjestads travsällskap och IF Hellton har redan fått klartecken. På tisdag ska kommunstyrelsen behandla IF Götas ansökan på 400 000 kronor.

Karlstads kommun har sett över sina riktlinjer för sponsring av föreningar och verksamheter. Enligt nyordningen kan man ansöka om sponsring, som är tidsbegränsad, via en elektronisk tjänst på kommunens hemsida.

Under perioden mars till och med oktober 2022 kom det in tre ansökningar. IF Hellton och Färjestads travsällskap har fått sina ansökningar godkända med sökt belopp. Handbollsföreningen beviljas 15 000 kronor och travsällskapet får 80 000 kronor.

IF Götas sökta belopp – 400 000 kronor – är i den storleksordningen att det behöver behandlas av politikerna i kommunstyrelsen som har möte på tisdag. Tjänstemännen föreslår i beslutsunderlaget att ansökan ska beviljas. Det motiveras bland annat med att det finns stora möjligheter till god nationell och internationell exponering under tävlingen Folksam Grand Prix.

E-tjänsten är öppen för ansökningar inför 2024 till och med 31 oktober.

Artikeltaggar

Folksam Grand PrixFriidrottHandbollIF GötaIF HelltonKarlstads kommunKommunstyrelsenTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.