Hoppa till huvudinnehållet

Man gripen för misshandel efter bråk utomhus

Publicerad:
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Per-Johan Thörn Wistrand

Flera brottsmisstankar efter händelser i Torsby under natten till söndagen.

Det började med ett bråk vid en restaurang på Järnvägsgatan i Torsby. Polisen larmades klockan 01.16.

– Innan patrullerna kommer dit får vi från anmälaren att det är några personer som hoppar in i en bil och försvinner därifrån, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Polis fick stopp på den bilen. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för rattfylleri. Provet visade 0,14 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 0,28 promille alkohol i blodet. Gränsen för rattfylleri är 0,2 promille.

Andra personer som misstänks ha varit inblandade i slagsmålet ska i sin tur ha tagit sig till Tingshusgatan. Polisen larmades dit av någon som hört en pågående misshandel. En man i 30-årsåldern greps som misstänks för flera fall av misshandel.

– Jag tror att något av fallen rubriceras som grov misshandel. Vi får se om åklagaren vill anhålla eller inte, säger Matérne.

Ambulans larmades, men det är på söndagsmorgonen oklart om någon person fördes till sjukhus, enligt honom. Ingen uppges vara allvarligt skadad.

På morgonen fattade även åklagare beslut om att anhålla mannen.

Artikeltaggar

AlkoholBrott & blåljusBrott, lag och rättGrov kvinnofridskränkningJan MatérneJärnvägsgatanMisshandelRattfylleriTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.