Hoppa till huvudinnehållet

Det är inte Coops fel att kunderna är kräsna

Publicerad:
Coop Kroppkärr läggs ner. Foto: Peter Bäcker

Min lilla Coopbutik ska läggas ned. Såklart sorgligt, men knappast förvånande. Det krävs ju kunder för att en butik ska gå runt.

Beskedet om att Coop Värmland ska lägga ned den lilla butiken på Kroppkärr var ledsamt. Framförallt på ett känslomässigt plan.

Det var i den butiken jag brukade handla bullar när jag hämtade barnen på skolan och vi har genom åren tagit otaliga promenader till lilla-Konsum, som vi kallar den, för att köpa lördagsgodis. Skitmysigt och trevligt såklart.

Men att butiken läggs ned kan knappast förvåna någon. Det finns en anledning till att den typen av butiker i dag är i princip lika sällsynta som hattaffärer eller lokala slaktare. Folk handlar ju inte där. Inte tillräckligt i alla fall.

Det finns en Lidlbutik några hundra meter bort, det finns en Pekås i grannkvarteret och på Kronoparken finns en större Coopbutik. Dessutom finns det i Välsviken, bara någon kilometer bort, en storhandel dit jag gissar att Kroppkärrsbor i gemen åker till betydligt oftare än till den lilla Coopbutiken.

Varför? Tja, i grund och botten för att vi som kunder i dag är oerhört bortskämda. Jag med. Vi vill ha vissa särskilda varor, vi vill ha en mängd att välja på och allt ska vara fräscht och färskt. Såklart.

Att en liten butik inte kan möta det behovet är bara logiskt och det mest konstiga är väl att den har fått vara kvar så pass länge. Men sorgligt är det.

Så reagerar kunderna på Coop Kroppkärrs nedläggning: ”Sorgligt”Båda Coopbutikerna läggs ner om drygt en månadKroppkärrsborna kämpar för sin butik: ”Jag tror att de redan har bestämt sig”

Artikeltaggar

ButikerCoopCoop VärmlandHandelKonsumKronoparkenPekåsVälsviken

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.