Hoppa till huvudinnehållet

Flera tunga tapp hos Säffle SK – ersätter med skyttekungar från fyran

Publicerad:
André Niklasson är en av flera som lämnar Säffle SK.
André Niklasson är en av flera som lämnar Säffle SK. Foto: Tommy Andersson

Säffle SK har tappat flera av sina målskyttar och senast i raden är Andre Niklasson.

I fjol gjorde laget 37 mål och de som lämnat stod för 27 av målen.

– Men vi har ersatt med nya spelare, säger tränaren Edin Mesic.

André Niklasson stod för sju mål i fjol men nyligen stod det klart att han fortsätter karriären i division 3-klubben Grums. Lämnat har också Adrian Johansson, sju mål, Oliver Kåhed, fem mål, Mohammed Lashkari, fem mål, och Sebastian Bellander, tre mål.

Onekligen tunga tapp för Säffle SK som gjorde succé under 2022 och slutade som nykomling i division 2 på en femteplats.

– De har sökt sig vidare av lite olika anledningar – men det handlar inte om att de inte har trivts hos oss. Utan de har velat ha lite närmare till där de bor, jobbar eller pluggar. Vi har fått ersätta dem och det är klart det är svårt så tidigt på säsongen och veta hur vi står oss, säger Mesic.

Offensivt har Säffle som är inne i sin andra träningsvecka sedan uppstarten plockat in Fredrik Larsson som 2022 gjorde 20 mål för Mellerud i division 4. Tidigare har han spelat division 2-fotboll för Trollhätteklubben Skoftebyn.

Även Gustav Weingartshofer som klubben värvat från IF Viken öste in mål under 2022. Under säsongen i fyran stod han för 22 mål.

Ny är också Karlstadskillen Saban Ertürk som i fjol spelade för Grebbestad i division 2 och stod för sju mål.

– Jag har haft koll på de här spelarna sedan tidigare. Jag tror att det kommer att bli en tuff och jämn serie. För oss kommer det kanske ta lite tid under försäsongen för att få in de nya spelarna. Det är svårt att säga hur det kommer gå, men träningsmatcherna får utvisa vad vi behöver jobba på.

Samtidigt finns en stomme kvar i laget och nyligen förlängde klubben med målvakten Benjamin Rehnlund. Dessutom stärktes ledarstaben upp med Jonas Rehnberg från Mallbacken.

– Det är ändå många spelare kvar från den senaste startelvan. Samtidigt tror jag inte att vi har värvat färdigt, jag och Filip (sportchef) har pratat om att ifall något dyker upp och det skulle klaffa, då är vi inte främmande för att värva något mer, säger han.

Artikeltaggar

Adrian JohanssonAndré NiklassonEdin MesicFotbollGustav WeingartshoferIF VikenJonas RehnbergSäffle SK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.