Hoppa till huvudinnehållet

Tränade med laget – nu närmar sig Ejdsell matchspel: ”Siktar på torsdag”

Publicerad:
Victor Ejdsell var disponibel under den gångna veckan. Nu finns dock förhoppning om att bli spelklar till torsdagens drabbning med Brynäs.
Victor Ejdsell var disponibel under den gångna veckan. Nu finns dock förhoppning om att bli spelklar till torsdagens drabbning med Brynäs. Foto: Tommy Pedersen

Han var en av flera nyckelspelare som missade förra veckans matcher.

Men nu kan Victor Ejdsell vara ett välbehövligt tillskott för Färjestad till veckans kommande matcher.

– Det ser väl ändå bra ut så förhoppningsvis är jag redo till på torsdag, säger forwardsbjässen efter måndagsträningen.

Likt Per Åslund fick Victor Ejdsell kasta in handduken till förra veckans två matcher. Och medan Per Åslund ser ut att missa även veckans fighter mot Brynäs på torsdag och Skellefteå på lördag, finns förhoppning om att hinna få tillbaka Ejdsell redan till veckans första drabbning.

Och under måndagens frivilla träningspass fanns nämligen Färjestads vicekapten på is, som nu närmar sig spel igen.

– Det går framåt, gött att kunna vara med på is. Det ser väl ändå bra ut så förhoppningsvis är jag redo till på torsdag, säger Victor Ejdsell om sin egen status.

Du känner att torsdagsmatchen är ett rimligt mål?

– Jag siktar på torsdag, det är ingen snack om saken. Det viktiga är att det är säkert för mig att gå ut och spela så jag inte riskerar att dra upp något gammalt jag haft. Det är inte värt om jag går ut och spelar för att sen tvingas vila i två veckor till därefter.

Som en av lagets nyckelspelare har han fått ta en stor roll under tiden laget varit decimerat. Något som slitit på kroppen och lett till den överkroppsskada som nu hållit honom borta.

– Jag har fått drygt tio dagar där jag kunnat träna ganska hårt vilket är skönt. Det har varit mycket speltid på sistone så det är skönt att få ett litet break. Ur den aspekten känns det väldigt bra.

”Har en bra känsla”

Medan laget lyckades plocka med sig en poäng mot Luleå i torsdags, för att sedan avsluta veckan med tre poäng mot HV71 hemma i ett fullsatt Löfbergs arena, har Ejdsell fått ägna sig åt att bevaka matcherna från sidan.

En sits han långt ifrån trivs med.

– Klart det är frustrerande, man är nervös och vill vara med och påverka istället för att sitta på läktaren. Men samtidigt har det varit otroligt skönt att vi har hittat sätt att vinna ändå. Det har varit lättare att sitta bredvid nu, snarare än om vi hade haft fem raka torsk. Nu har vi vunnit, vi har en bra känsla och har nästan råd att vila upp oss även om vi såklart alltid vill ha alla spelare tillgängliga.

Victor Ejdsell hann med att spela fem matcher efter hans tre matcher långa avstängning, innan han på nytt tvingades stå över matchspel. På dessa matcher blev det tre mål, en notering som tillhörde toppen av den interna skytteligan.

– Känslan har varit bra, även om det finns delar i mitt spel som kan bli mycket bättre. Jag har känt mig fräsch i kroppen, men det har varit några småskavanker vilket har gjort att jag ändå inte känt mig hundraprocentig. Men att trots det kunna bidra med vissa grejer är skönt och jag ser framemot att nu bli ännu bättre efter skadan, avslutar han, och bjuder sedan på ett typiskt Ejdsell-leende.

Efter en veckas skadefrånvaro – Ejdsell tillbaka på isVF Hockey: Han är höstfloppen som nu imponerar i Färjestad

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.