Hoppa till huvudinnehållet

Maria, 30, timmerflottsdejtar på Klarälven: ”Skitbra story att dra sen på puben”

Publicerad:
Maria Rickmann från Karlstad är en av deltagarna i Viaplays nya realitysatsning ”Vild kärlek”, som utspelar sig under en dryg sommarvecka på Klarälven. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Under tio dagar flyter de dejtande paren långsamt med Klarälvens strömmar på egentillverkade timmerflottar. Snart har den nya realitysåpan "Vild kärlek" premiär.

– Det blir en skitbra story att dra sen på puben, säger Karlstadsbon Maria Rickmann, 30, vars enda egentliga invändning var – just det – toalettsituationen.

Det senaste tillskottet i realitydjungeln utspelar sig alltså i Värmland, närmare bestämt på Klarälven mellan Branäs och Stöllet. De tio singlarna som förs samman vid älvstranden känner inte till vem av de andra de har matchats med, så spekulationerna är många under den "glampingfest" som inleder Viaplays vildmarksäventyr.

– Det har ju varit väldigt stillsamma år nu sedan 2019, av förklarliga skäl, så jag var väl lite uttråkad och kände för att göra något jag aldrig gjort tidigare, säger Maria Rickmann, som lockades av den nya dejtingsåpans upplägg.

– Det kändes som ett fint program, just kombinationen av ett naturprogram och genuint fina människor. Det krävdes inte av mig att jag skulle ställa till med någon show, så det var som en liten semester mitt i allt. Jag kände även att det var en säker miljö att bli inspelad i, så varför inte? Det blir ju en skitbra story att dra sen på puben också.

Älskar mat och dryck

Maria Rickmann arbetar till vardags med dryck- och matförsäljning för en större grossist i Karlstad.

– Så jag sitter hela dagarna och pratar mat och vin, kan man säga. Vilket jag tycker är toppen, det passar mig utmärkt.

Matlagning är hennes stora passion i livet.

– Vissa går ut och springer eller gör yoga när de kanske känner sig stressade, pressade eller behöver tänka. Jag tar fram ett kilo rödlök hemma och ställer mig och hackar, som om jag drev ett skolkök. När det i själva verket bara är jag och katten.

Deltagarna i ”Vild kärlek” är alla i 20- och 30-årsåldern. ”Vi hade ju en väldig tur med vädret, det hade ju varit en helt annan upplevelse om det hade regnat. Nu blev det ganska magiskt”, säger Maria Rickmann.
Deltagarna i ”Vild kärlek” är alla i 20- och 30-årsåldern. ”Vi hade ju en väldig tur med vädret, det hade ju varit en helt annan upplevelse om det hade regnat. Nu blev det ganska magiskt”, säger Maria Rickmann. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Enda värmlänningen

De tio deltagarna i "Vild kärlek" är alla mellan 23 och 33 år och Maria Rickmann är den enda värmlänningen.

Upplevde du någon hemmaplansfördel?

– Haha, jag vet inte om jag kände att det var en flex att kunna dra "jag vet vilken ort vi är i nu, vi är i Värnäs. Tro mig, den här korven uppe på macken är bra." Jag vet inte om det är något som hade impat på någon?

– Men, mentalt så kändes det väldigt bra att faktiskt veta var jag var någonstans hela tiden. Vi var alla utlämnade, hungriga och trötta, och vet man då samtidigt inte riktigt var man är så sätter det ju en i en annan sits kanske. Jag visste ju att om det här på något sätt skiter sig, ja då har jag tio timmars gångpromenad hem. På något sätt gjorde det kanske att jag kunde slappna av mer. De hade liksom inte tagit ifrån mig allt!

Så, vem blir du i en grupp där ingen känner ingen sedan tidigare?

– Det var nog det jag var mest nervös inför faktiskt. Inte för att bli filmad eller för att träffa en kille som någon tror kan vara ens match, det har man ju gjort tidigare. Utan just för att sätta mig i en situation med så många nya människor, där alla är lika nervösa och kanske vill hävda sig. I den situationen är jag en person som gärna backar undan ganska mycket, vilket tyvärr kanske kan göra att jag upplevs som lite dryg och tråkig.

– Men jag visste ju också att vi skulle vara ute i tio dagar, det fanns tid. Jag är något av en late bloomer, haha. Och jag är bra på att tjôta när man bara är två, det är i gruppsammanhang jag kan bli lite tyst.

Väl ute på flotten var det inte myggen som störde henne mest.

– Myggor kunde man ju räkna med, det som var jobbigast var att jag blev så förstoppad, och det är ju inte så sexigt att dejta någon som är förstoppad. Hela toalettsituationen var ju väldigt störande, jag må vara värmlänning, men jag vill inte gräva gropar.

Ja, ni hade ingen toalett på flotten, nej?

– Nej, vi hade ju inte det, jag var på väg, men hann aldrig bygga en. Marmorbeställningen kom för sent...

"Vild kärlek" har premiär den 31 januari och visas på Viaplay och TV3.

Karlstadskillar medverkar i nya skandalsåpan – dejtar på tropisk öMaud, 74, tv-dejtar på alphotell: ”Jag kände mig som Julie Andrews”Singlar åker flotte längs Klarälven i ny realityserie: ”Upplagt för vild kärlek”

De deltar i ”Vild kärlek”

Lina Rask, 23, från Falun.

Maria Rickmann, 30, från Karlstad.

Xavier Grönlund, 28, från Järfälla.

Henriette Hertzman, 29, från Helsingborg.

Hannes Psajd, 26, från Malmö.

Joanna Samiotakis, 30, från Stockholm.

Alexander Svensson, 27, från Norrköping.

André Sarstedt, 31, från Stockholm.

Julia Blomqvist Havrell, 27, från Borås.

Marco Caltagirone, 33, från Göteborg.

Artikeltaggar

KarlstadKlarälvenMatMyggNöje/KulturPremiärerStockholmTV3ViaplayYoga

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.