Hoppa till huvudinnehållet

Defensiv genomklappning när Hagfors föll mot Kais Mora

Publicerad:
Hagfors IBS förlorade mot Kais Mora IF
Hagfors IBS förlorade mot Kais Mora IF

Hagfors hade en riktigt tung match hemma mot Kais Mora, och förlorade med hela 6-13 (0-4, 1-2, 5-7) i division 1 västra Svealand herr i innebandy.

– Hur märkligt det än kan låta, gör vi ingen dålig match. Vi vinner skottstatistiken klart och precis som i bortamatchen mot dem, bränner vi massor av chanser. Mora är väl fem procent bättre än oss i de flesta delar av spelet, men när det gäller effektiviteten slår de oss med hästlängder. De är ruggigt starka när det kommer till att straffa oss för små missar här och där. Det är helt sanslöst att vi bara gjort ett mål efter 40 minuter. Då blir vi ju även tvungna att öppna spjällen lite, så vi behöver inte hänga upp oss på att det rann iväg på slutet. Vi har trots allt vunnit de två viktigaste matcherna den senaste veckan. Nu ska det bli kul med en riktig sexpoängsmatch nästa helg, tyckte Hagfors tränare Niclas Andersson, efter matchen.

I början av matchen var Kais Mora starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom två mål av Daniel Simons-Pettersson och ett mål av Martin Sjödin. Det skulle komma mer från Kais Mora. Även i andra perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 1-6.

Kais Mora vann också tredje perioden 5-7 och matchen med hela 13-6.

Emil Hedström gjorde tre mål för Kais Mora och tre assist, Daniel Simons-Pettersson stod för fem mål och ett assist, Johan Tomth hade fyra assists och Kristian Holtz gjorde tre mål. Hagfors Jesper Karlsson hade tre assists.

Hagfors har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Kais Mora har fyra vinster och en förlust.

Hagfors stannar därmed på femte plats, och Kais Mora på andra plats, i tabellen.

I nästa match möter Hagfors Hälsinggården borta på söndag 22 januari 15.45.

Artikeltaggar

Hagfors IBSInnebandyKais Mora IFUddeholm arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.