Dags att uppdatera soffan i TV-rummet hemma för att motverka min onda rygg

Krönikor
PUBLICERAD:
Jag hade ont i ryggen under hela förra veckan. Den beror den här gången inte på städning. Värken har att göra med att jag tillbringade mycket tid i min nersuttna soffa den senaste långhelgen.

Att det är en stor grop i soffan är dotterns fel. Hon hoppade sönder den. När hon blev äldre slutade dottern med det och började samtidigt sitta i andra änden av soffan.

I stället fick jag ärva gropen och underminerade soffan ännu mer med min tyngd. En kväll för flera år sedan gick därför trossbotten sönder. Det har inte gjort den bättre.

Du kanske undrar varför vi inte byter soffa omedelbart. Det är en pengafråga, en ny är dyr och ifjol renoverade vi badrum och köket. Det tog hårt på sparkontot. Dessutom ska vi satsa över 50 000 kronor i husvagnen det här året.

Jag skulle gärna vilja skaffa en ny soffa snarast. Om inte annat så ryggen får vila, i stället för enbart resten av mig. Jag får inleda en förhandling med min fru att behovet närmar sig akut.

Det brukar vara lång leveranstid för möbler. Beställer vi soffan nu kanske den i bästa fall kommer till sommaren. Det kan jag också argumentera för i förhandlingen.

Jag hävdar att vi kan kosta på både husvagn och soffa. Hustrun menar att vi ska avvakta med soffgruppen, tills vi vet vad åtgärderna på husvagnen kostar exakt.