Hoppa till huvudinnehållet

Välkända eventbolaget söker nya ägare: ”Vill gärna att någon driver det vidare”

Publicerad:
Välkända eventbolaget Projecta, med Lars Bergendahl och Lars Stenlund i spetsen, letar efter någon som vill driva verksamheten vidare.
Välkända eventbolaget Projecta, med Lars Bergendahl och Lars Stenlund i spetsen, letar efter någon som vill driva verksamheten vidare. Foto: Peter Bäcker

För dryga 30 år sedan började Karlstadsföretaget Projecta med båtutflykter för grupper. Sedan dess har verksamheten växt till ett fullfjädrat eventbolag med många strängar på sin lyra.

Nu vill ägarna att någon annan tar över.

– Vi börjar bli gamla och sletna, säger vd:n Lars Stenlund med ett skratt.

Det som alltså började med båtutflykter är i dag ett bolag som tar hand om konferenser, teambuliding, kickoffer, julfester, invigningar, mordgåtor och vikingablot, eller i princip vad som helst som kunderna efterfrågar. Det handlar om ett eventbolag med kontakt med i stort sett alla större konferensanläggningar i länet och med stora och återkommande kunder.

– Det finns kunder som vi har gjort 200 arrangemang åt genom åren. Väldigt många av våra kunder är sådana som är återkommande år efter år, säger Lars Stenlund.

Mycket uthyrning

Verksamheten har som sagt utvecklats hela tiden. Båtcharter är i dag en väldigt liten del av verksamheten, medan exempelvis uthyrning av utrustning har blivit ett allt starkare ben på senare år.

– Vi köpte väldigt mycket utrustning från Evenemangsservice när han som drev det gick i pension. Så det blir mycket uthyrning av möbler och tält och annat, som ett komplement till det andra i bolaget, säger Lars Stenlund.

Bolaget har även ett mindre kontor i Göteborg, jämte huvudkontoret på Örsholmen, och kunder från hela landet. Så varför då sälja undrar kanske någon? Jo, det inledande skämtet om att duon som i dag driver det börjar bli gamla och sletna var inte helt taget ur luften, om än något tillspetsat.

– Vi har hållit på med det här i 33 år nu och i alla fall jag börjar komma upp i åren, så vi kände att det var dags att börja fasa ut oss själv. Det var väl på gång redan för ett par år sedan, men sen kom det en pandemi emellan, säger Lars Stenlund.

Driva vidare

Lars Stenlund själv är gärna med och ser till så att en övergång blir så smidig som möjligt, genom att fortsätta jobba i företaget i viss utsträckning framöver. Helst vill han att den som tar över ska vilja driva bolaget vidare.

– Vi vill helst hitta någon som vill fortsätta med det som vi har byggt upp och ta den ett steg vidare. Det vore såklart förmätet av mig att ställa några krav på en framtida köpare, men det finns en bra grund att bygga på, med ett välkänt varumärke på eventsidan i Värmland.

Projectas efterlysning om någon som är beredd att ta över stafettpinnen har redan uppmärksammat. Enligt Lars Stenlund finns det intressenter.

– Ja, det finns en part som är intresserad, så det kan vara så att det blir ett övertagande ganska snart, säger han.

Artikeltaggar

EkonomiEvenemangFöretagandeGöteborgNäringslivVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.