Hoppa till huvudinnehållet

Gymnastikklubben expanderar – startar filial i Storfors: ”Tröttsamt att pendla”

Publicerad:
Sara Mäenpää, Moa Mossfeldt och Sandra Mäenpää kommer leda en ny gymnastikgrupp på 20 barn i Storfors.
Sara Mäenpää, Moa Mossfeldt och Sandra Mäenpää kommer leda en ny gymnastikgrupp på 20 barn i Storfors. Foto: Kristinehamns GS

Nu startar en helt ny chans för barn i Storfors att träna gymnastik på hemmaplan när Kristinehamns gymnastiksällskap skapar en filial i orten.

– Intresset är riktigt stort. På några dagar har vi nästan fyllt gruppen, säger Maud Wellin Johansson från KGS.

Gymnastiksällskapet har under åren haft en hel del barn som rest från Nykroppa, Filipstad och Storfors.

Nu tar man ett första steg till filial genom att skapa en grupp på maximalt 20 ungdomar mellan sju och tio år.

Första träningstillfället blir den 16 januari.

– I Kristinehamn har vi i regel 50-60 barn i kö vid terminsstart. Genom att grupper i Storfors hjälper vi fler barn att få tillgång till träningen och dessutom blir det en miljömässig vinst, säger Maud Wellin Johansson i ett pressmeddelande och poängterar att säkerhet är ett stort fokus för föreningen.

– Vi tränar varje barn och ungdom efter just deras förutsättningar och vi skickar alla våra ledare på utbildning för att de ska få rätt kompetens.

Slipper pendla

I Storfors kommer Sara Mäenpää att vara en a ledarna tillsammans med Sandra Mäenpää och den tidigare truppgymnasten Moa Mossfeldt.

Sara Mäenpää har under det senaste året varit med som hjälpledare för en av grupperna i Kristinehamn, där dottern Alicia tränat, men får nu i stället stanna på hemmaplan.

– Det blir lite tröttsamt att pendla. Det är bland annat därför vi gör den här satsningen i Storfors och dessutom är det kul att starta fler verksamheter på hemmaplan, säger hon.

”Viktigt att ha kul”

Träningen riktar sig till alla barn i den aktuella åldersgruppen och man behöver inte ha några förkunskaper, berättar föreningen i ett pressutskick.

– När grunderna är på plats tar man steg vidare mot mer avancerade övningar, men säkerheten kommer i förstahand. Det viktigaste är att ha roligt och vi ska lära in grunderna i att göra kullerbytta, hjula och stå på händer.

Artikeltaggar

GymnastikKristinehamns GS

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.