Hoppa till huvudinnehållet

Brokig skara värmlänningar kan få fina musikpriser i Göteborg

Publicerad:
Reporter Erik Segerpalm
Erik Segerpalm
erik.segerpalm@vf.se
Tomas Rimeika från Säffle kan prisas för sina texter på skivan ”Byälvdalen” när Manifestgalan arrangeras i Göteborg i vinter.
Tomas Rimeika från Säffle kan prisas för sina texter på skivan ”Byälvdalen” när Manifestgalan arrangeras i Göteborg i vinter. Foto: Daniel Askås

Från Säffleromantikern Tomas Rimeika till dansbandskungen Christer Sjögren. De värmländska vinstchanserna är många när Manifestgalan nu släpper årets nominerade artister.

20-årsjubilerande Manifestgalan uppmärksammar och premierar ny svensk musik som är utgiven av oberoende skivbolag och den stora juryn består av verksamma inom musikbranschen. Den här gången har de omkring 150 jurymedlemmarna tagit sig an 480 albumproduktioner och 232 musikvideos.

I kategorin årets textförfattare nomineras Säfflebördige Tomas Rimeika för albumet "Byälvdalen" och Karlstadsgruppen Cat and the Underdogs återfinns i punkkategorin för skivan ”Punk Rock Overdrive”.

Cat and the Underdogs.
Cat and the Underdogs. Foto: Torgeir Kaasa

Martin Hederos kapell Hederosgruppen har vinstchans i jazzkategorin för nya skivan ”Ståplats” och Per Gustavsson, illustratör, författare och musiker från Arvika, kan prisas i barnmusikkategorin för "Pojken, pappan och björnen".

I dansbandskategorin blir det en liten värmländsk duell mellan Fernandoz med ”Nu tar vi nya tag” och Vikingarna med ”The Final Tour - Live In Concert”.

Årets Manifestgala äger rum på Pustervik i Göteborg den 23 februari.

Artikeltaggar

ArtisterArvikaChrister SjögrenFernandozFörfattareGöteborgMartin HederosMusikPer GustavssonRock

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.