Hoppa till huvudinnehållet

Två assist i första matchen tillbaka: ”Som att vara hemma igen”

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Jesper Kokkonen gjorde sin första match tillbaka i BIK-dressen.
Jesper Kokkonen gjorde sin första match tillbaka i BIK-dressen. Foto: Rasmus Isaksson

Under veckan presenterades Jesper Kokkonen som BIK Karlskogas senaste nyförvärv. Mot Vita Hästen gjorde han sin första match tillbaka i klubben och slog till med två assist direkt.

– Det känns som att man knappt har lämnat, säger forwarden.

BIK Karlskoga hade ledningen in i den andra perioden, som länge var mållös. Då klev Kalle Jellvert fram i powerplay och sköt in 3–1, framspelad av Jesper Kokkonen, som gjorde sin första match tillbaka i BIK-dressen.

– Det känns som att man knappt har lämnat. Det är som förr. Det är samma känsla, inte mycket som har förändrats. Det är härligt, som att vara hemma igen, säger Kokkonen.

Så sent som i måndags presenterades han som nyförvärv av BIK Karlskoga, efter två år i HV71 och en halv säsong i Västerås IK.

– Det har varit tre fantastiska dagar här. Nu gäller det bara att få familjen till Karlskoga också.

Poäng direkt

Han var alltså dessutom högst delaktig när BIK Karlskoga bröt sin förlusttrend. Utöver assisten till 1–3-målet spelade han även fram till Kalle Jellverts andra mål i matchen, som innebar 1–4 – även det i powerplay.

– Det är klart att det är skönt. Våran kedja hade bra kemi och det hade kunnat bli något i fem-mot-fem också, men nu kom det i powerplay, säger Jesper Kokkonen.

Kokkonen bildade kedja med Kalle Jellvert och Albin Eriksson, som även han fick assist på båda Jellverts mål.

Nästa uppgift för Jesper Kokkonen och BIK blir Djurgården hemma på fredag, hans första hemmamatch som BIK-spelare på tre år.

– Det blir en perfekt första hemmamatch att få möta Djurgården. En häftig uppgift och en rolig fredagskväll.

BIK ABIK vände tunga förlusttrenden – Kokkonen med två assist i återkomsten

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyJesper KokkonenNorrköping

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.