Hoppa till huvudinnehållet

Prestigemötet i Karlstad – KF vill samarbeta med DIF: ”Viktigt med god relation”

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Föreslagna KF-ordföranden Patrik Hjelte ser gärna hur klubben ska kunna utveckla samarbetet med Degerfors.
Föreslagna KF-ordföranden Patrik Hjelte ser gärna hur klubben ska kunna utveckla samarbetet med Degerfors. Foto: Tommy Andersson

Fotbollspubliken i Karlstad bjuds på en riktig godbit i februari.

För träningsmatchen mellan allsvenska Degerfors IF och storsatsande Karlstad Fotboll flyttas till Solstadens konstgräsplan.

– Att få till den här matchen känns jättekul, ett bra avstamp för den nystart och satsning vi gör, säger KF:s Patrik Hjelte.

Från början var det tänkt att Karlstad Fotboll skulle åka till Degerfors för att på Stora Vallas konstgräs möta Degerfors IF i en träningsmatch.

Men den plastmattan bedömdes ospelbar, och matchen flyttades därför till Karlskoga i ett första skede.

Men nu flyttas den alltså igen, 40 minuter västerut till Karlstad där Karlstad Fotboll och Degerfors nu kommer mötas den 21 februari på Solstadens konstgräs, den nybyggda konstgräsplanen strax utanför Sola Arena precis intill Friskis & Svettis.

Patrik Hjelte, som på årsmötet om en månad föreslås bli ny ordförande i Karlstad Fotboll, är strålande glad över det.

– Vädrets makter kommer såklart vara avgörande. Men med Degerfors fans och det intresse som finns runt Karlstad Fotboll vore det fantastiskt om vi kan få 500-700, eller kanske till och med upp emot 1 000 åskådare, säger han.

”Nästan hemmamatch”

Lika positiv är Lars Weman, Degerfors klubbchef, över flytten:

– Från Degerfors sida är vi positiva till att flytta matchen till Karlstad eftersom vi har stort stöd i Värmland, så det känns nästan som att spela hemma, säger Degerfors klubbchef Lars Weman och fortsätter:

– Dessutom ska det bli roligt att kunna erbjuda våra värmländska fans att se laget i Karlstad.

Degerfors Dijan Vukojevic och Karlstads Christian Marigliano är två av spelarna som kan ställas mot varandra i februari.
Degerfors Dijan Vukojevic och Karlstads Christian Marigliano är två av spelarna som kan ställas mot varandra i februari. Foto: Bildbyrån

Även om matchen är en träningsmatch blir den såklart prestigefull, för kopplingarna är många såväl Albert Bunjakis, Sven-Göran Erikssons och nu senast Johan Bertilssons intåg i Karlstad Fotboll.

Och banden mellan klubbarna vill Hjelte se knytas tajtare:

– Vi vill ha ett närmare samarbete med Degerfors. Vi har stora ambitioner såklart, men vi är en jätteliten förening i grund och botten. Att inte, på ett ödmjukt sätt, försöka ha goda relationer med dem vore direkt osmart.

Dubbel sponsor

Dock skulle det förvåna om Degerfors kommer till spel med sin starkaste elva.

Två dagar innan matchen inleder man tävlingssäsongen i Svenska cupen borta mot Luleå och en knapp vecka senare väntar andra gruppspelsmatchen, den mot Skövde som kommer spelas på Behrn Arena i Örebro.

– Vi ska försöka ge dem en match, säger Hjelte som via sitt McDonalds har starka band till Degerfors IF också som storsponsor.

– Oh ja, absolut. Jag har i många, många år haft ett hjärta för fotbollen och Degerfors. Sen de gick upp, och gjorde sin allsvenska satsning, har jag med några andra varit en av deras största partners. Jättekul att det blir ”M” på bröstet på båda dräkterna i den här matchen, säger han och lägger till med ett skratt:

– Fråga bara inte vilka jag kommer heja på. Oavgjort kanske?

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollIF Karlstad FotbollJohan BertilssonKarlstadLars WemanPatrik HjelteStora VallaSven-Göran Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.