Hoppa till huvudinnehållet

Första segern för säsongen för Munkfors

Publicerad:
Munkfors IBK vann mot IBK Sala
Munkfors IBK vann mot IBK Sala

Munkfors har haft det tufft i division 1 Region Svealand dam i innebandy den här säsongen, men hemma mot IBK Sala kom första segern, efter tolv spelade matcher. Munkfors vann med 10-6 (2-1, 3-3, 5-2).

– Äntligen tre poäng. Vi gör vad vi behöver idag, inte så jättemycket mer än det. Men vi gör ändå många mål så det tar vi med oss. Sen är vi även glada att Andrea Karlsson Lundberg anslutit till truppen, kommenterade Munkfors tränare Karin Hallberg.

Munkfors startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Rebecca Söderlund och Elvira Thorén Lindholm innan IBK Sala svarade och gjorde 2-1 genom Malin Guldbacke. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Munkfors vann också tredje perioden 5-2 och ställningen efter tre perioder var 10-6.

IBK Salas Malin Guldbacke stod för fem poäng, varav tre mål. Munkfors Rebecca Söderlund gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Kristin Larsson gjorde två mål och totalt tre poäng, Linn Östlund gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Andrea Karlsson-Lundberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Munkfors har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Sala har fem förluster.

Det här betyder att Munkfors ligger kvar på tionde plats i tabellen, och IBK Sala sist, på elfte plats.

Lördag 14 januari 14.00 spelar Munkfors hemma mot Dottevik.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandIBK SalaInnebandyMunkfors ArenaMunkfors IBK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.