Hoppa till huvudinnehållet

Ohlsson om kaptensrollen: ”Det skulle vara stort, jag älskar Degerfors”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson bar kaptensbindeln mot slutet av säsongen. Får han nytt förtroende?
Sebastian Ohlsson bar kaptensbindeln mot slutet av säsongen. Får han nytt förtroende? Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Han var fjärdevalet som lagkapten när säsongen 2022 startade. Men när allt skulle avgöras på hösten var det Sebastian Ohlsson som hade bindeln runt armen.

Får han chansen att ha det även 2023?

– Vi får se när de samtalen kommer, säger han.

Under fjolårets försäsong utsågs Johan Bertilsson till lagkapten och hade Sean Sabetkar samt Adam Carlén som assisterande kaptener. Men under stora delar av säsongen spelade ingen av dem regelbundet och Degerfors tvingades att tänka om.

Efter sommaruppehållet hamnade bindeln till slut kring armen på Sebastian Ohlsson som var en stor del i att Degerfors räddade sig kvar. Några kaptensdiskussioner har Degerfors inte haft ännu, men Ohlsson bör trots allt ligga bra till för fortsatt förtroende.

– Vi får se när de samtalen kommer. Men klart att det skulle vara stort, jag älskar Degerfors och att vara lagkapten skulle jag säga ja till, såklart. Vi hade tre förra året som var uttalade, men ingen av dem spelade senare och då var jag näste man. Och sen fick jag fortsätta vara det, säger Ohlsson.

Även om uppdraget är förenat med stor ära ser han inte sig själv som en annan spelare eller person i omklädningsrummet på grund av det.

– Jag tror inte så mycket förändras, jag är väl inte den som tar ton i omklädningsrummet direkt. Utan jag kör på som vanligt egentligen.

Ohlsson inledde i torsdags sin sjätte försäsong med Degerfors och från debutsäsongen 2016 finns bara tränarna Tobias Solberg och Andreas Holmberg kvar, som då gjorde den sista hela säsongen med laget.

– Lite ringrostigt i början med rörelser och bollkänsla. Men det har varit ett skönt brejk, det var längesen vi hade ett så långt då serien pågått några veckor längre senaste åren. Inte minst mentalt har det varit skönt med tanke på att vi spelade med kniven mot strupen hela säsongen. Sen börjar man ändå klättra på väggarna.

Många pusselbitar saknas alltjämt till lagbygget och Ohlsson väntar spänt på vad sportchef Patrik Werner kan hitta för nya lagkamrater.

– Svårt att måla upp förväntningar när vi inte har en full trupp så det får vi ta lite senare. Jag tror alla klubbar vill ha truppen klar så snart som möjligt, men visst, det kan ju dröja till mars innan alla spelare är på plats. Det har ju hänt, säger han.

Degerfors spelar säsongens första match 20 januari mot IFK Göteborg. Återstår att se om det är Ohlsson som får bära bindeln då.

Offensiva backen på plats i Degerfors: ”Jag har längtat efter det här”Holmberg om riktningsförändringen i spelet: ”Väldigt nöjda”Uppgifter: Två målvakter tackade nej till Degerfors

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollSebastian Ohlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.