Hoppa till huvudinnehållet

Storfors testar nytt koncept för att säkra vården i sommar

Publicerad:
Jessika Andersson, tillförordnad enhetschef funktionsstöd, Johan Rosqvist, kommunchef, Anna Thyberg, enhetschef särskilt boende, och Jörgen Dahl Larsson, enhetschef hälso- och sjukvård, stående framför vandrarhemmet och särskilda boendet Sjögläntan i Storfors.
Jessika Andersson, tillförordnad enhetschef funktionsstöd, Johan Rosqvist, kommunchef, Anna Thyberg, enhetschef särskilt boende, och Jörgen Dahl Larsson, enhetschef hälso- och sjukvård, stående framför vandrarhemmet och särskilda boendet Sjögläntan i Storfors. Foto: Ewa Wiklund

”Säsonga” inom vården.

Det är Storfors nya grepp för att locka till sig sommarvikarier.

– Vi blev inspirerade av trenden att säsonga i fjällen eller i nöjesparker, säger kommunchefen Johan Rosqvist i ett pressmeddelande.

Att säsongsarbeta i de stora skidanläggningarna i fjällvärlden är en ganska vanlig sysselsättning för ungdomar. Nu vill Storfors kommun testa konceptet inom vården och omsorgen. Kommunen erbjuder en paketlösning med åtta veckors arbete, boende och fritidsaktiviteter.

– Vi blev inspirerade av trenden att säsonga i fjällen eller i nöjesparker. Så föddes idén att erbjuda samma sak med naturen i fokus här i Storfors, säger Johan Rosqvist.

Målgruppen är personer, främst ungdomar, som har studerat eller studerar på en omvårdnadsutbildning alternativt har läst ett år på sjuksköterskeprogrammet.

Kommunen erbjuder i första hand vikariat inom hemtjänsten, särskilt boende eller som personlig assistent.

Boende löses genom Idrottsalliansens vandrarhem som står tomt under sommarmånaderna.

– Det här projektet känns nytt och spännande, så det vill vi gärna stötta genom att erbjuda vikarierna att hyra in sig hos oss, säger Sven-Erik Rhen från Idrottsalliansen i pressmeddelandet.

Jessika Andersson är tillförordnad enhetschef för funktionsstöd:

– I Storfors är det nära till allt och framförallt till vatten i alla våra sjöar. Några hundra meter från vandrarhemmet ligger exempelvis badplats och kanotcentral. Dessutom ligger båda våra särskilda boenden precis intill vandrarhemmet, säger hon i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

HemtjänstJohan RosqvistOmsorgStorforsStorfors kommunSven-Erik RhenVårdVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.