Här är ditt nyårslöfte – agera, gör vårt samhälle hyggligare!

Krönikor
PUBLICERAD:
Daniel Olausson efterlyser ett hygglare samhälle, eller gör han det?
Foto: Ida Myrin
Ett nytt år med nya möjligheter? Nja, jag ska inte tråka ut dig med varken några slitna klyschor eller rena självklarheter.

Det innebär att det här inte kommer handla om hur jag önskar mig ett hyggligare samhälle 2023. Det kommer inte heller handla om hur jäkla självklart det vore att vi börjar bete oss som folk mot varandra och det handlar inte heller om en generell önskan om att bara lägga ned vapnen, eller varför inte kasta in dem i en stor jäkla hög och tända på?

Det handlar inte heller om hur vi alla bara bör sansa oss, lugna ned oss. Skaffa oss en givande fritidssysselsättning, att göra något osjälviskt för andra, kanske engagera oss ideellt? Gott om föreningar och andra sammanhang finnes som bara ropar efter hjälp. Det skulle den här texten ha kunnat handla om, men det gör den inte.

Och inte heller hur något måste göras för att bota den oro, ångest och ohälsa som präglar oss. Det är, liksom allt ovanstående, rena självklarheter. Och det ska jag inte tråka ut dig med.

Agera i stället! Lova dig själv att dagligen bidra till att göra vårt samhälle hyggligare, lugnare, friskare. DET är en möjlighet. Ta den. Snälla.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.