2022 i bilder: Här är HP Skoglunds bästa foton

2022 har passerat men som alltid finns fotografernas bilder kvar i minnet – här har HP Skoglund valt ut några av hans bästa foton från året som har gått.


Colin från Karlstad diagnostiserades med leukemi närhan endast var 2 år gammal. Jag och reporter Ida Myrin kom att följa Colin och hans familj med återkommande reportage om deras vardag och kamp mot sjukdomen under 2022. Den här bilden är från vårt första möte i februari.
Colin från Karlstad diagnostiserades med leukemi närhan endast var 2 år gammal. Jag och reporter Ida Myrin kom att följa Colin och hans familj med återkommande reportage om deras vardag och kamp mot sjukdomen under 2022. Den här bilden är från vårt första möte i februari. Foto: HP Skoglund

Leif Tjäder, 85, var sannolikt en av de allra första i helaVärmland som smittades av coronaviruset. Men på särskilda boendet Sjögläntan i Storfors där han bor lyckades man isolera smittan och det blev inte så många fler fall, vilket enhetschef Anna Thyberg stolt kunde konstatera.
Leif Tjäder, 85, var sannolikt en av de allra första i helaVärmland som smittades av coronaviruset. Men på särskilda boendet Sjögläntan i Storfors där han bor lyckades man isolera smittan och det blev inte så många fler fall, vilket enhetschef Anna Thyberg stolt kunde konstatera. Foto: HP Skoglund

I april åkte jag och reporter Simon Strinnholm till trakterna utanför Gräsmark och pratade beredskap med riksbekante poddaren och småbruksbonden Patrick Sellman. Här syns han tillsammans med terriern Idun.
I april åkte jag och reporter Simon Strinnholm till trakterna utanför Gräsmark och pratade beredskap med riksbekante poddaren och småbruksbonden Patrick Sellman. Här syns han tillsammans med terriern Idun. Foto: HP Skoglund

Under våren träffade jag och reporter Daniela Melin Segerpalm Region Värmlands avgående kulturchef Ulf Nordström för ett karriärsporträtt och ett samtal kring bland annat film, kultur och kommande pensionärsliv.
Under våren träffade jag och reporter Daniela Melin Segerpalm Region Värmlands avgående kulturchef Ulf Nordström för ett karriärsporträtt och ett samtal kring bland annat film, kultur och kommande pensionärsliv. Foto: HP Skoglund

Den 12 april tog Färjestad SM-guld i ishockey. Den avgörande matchen spelades borta mot Luleå och Inre hamn i Karlstad visades matchen på storbildsskärm. När så slutsignalen ljöd och guldet var ett faktum brakade ett galet guldfirande loss.
Den 12 april tog Färjestad SM-guld i ishockey. Den avgörande matchen spelades borta mot Luleå och Inre hamn i Karlstad visades matchen på storbildsskärm. När så slutsignalen ljöd och guldet var ett faktum brakade ett galet guldfirande loss. Foto: HP Skoglund

Det var fullt ös när studenterna på Taserudsgymnasiet i Arvika sprang ut till hög musik, massor av konfetti och strålande sol.
Det var fullt ös när studenterna på Taserudsgymnasiet i Arvika sprang ut till hög musik, massor av konfetti och strålande sol. Foto: HP Skoglund

”Man måste vara frisk för att orka vara sjuk” sa sjukpensionären Anneli Jonasson som krävdes på 9,3 miljoner av Försäkringskassan i återbetalning av felaktigt utbetalad assistansersättning.
”Man måste vara frisk för att orka vara sjuk” sa sjukpensionären Anneli Jonasson som krävdes på 9,3 miljoner av Försäkringskassan i återbetalning av felaktigt utbetalad assistansersättning. Foto: HP Skoglund

I Värmland används 25 000 ton kalk till kalkning av sjöar varje år. Under sommaren kalkades det med helikopter bland annat i Bosjön utanför Filipstad där piloten Fredrik Gunnarsson släppte ca 1 ton kalk per skopa.
I Värmland används 25 000 ton kalk till kalkning av sjöar varje år. Under sommaren kalkades det med helikopter bland annat i Bosjön utanför Filipstad där piloten Fredrik Gunnarsson släppte ca 1 ton kalk per skopa. Foto: HP Skoglund

Arvika hamnfest 2022 blev mestadels en blöt tillställning. Detta hindrade dock inte Daniela Rhatana från att få igång publiken rejält medan regnet bara tilltog under fredagskvällen.
Arvika hamnfest 2022 blev mestadels en blöt tillställning. Detta hindrade dock inte Daniela Rhatana från att få igång publiken rejält medan regnet bara tilltog under fredagskvällen. Foto: HP Skoglund

I augusti besökte dåvarande statsminister Magdalena Andersson Karlstad och fick bland annat prova på höghöjdsbanan Högt & lågt.
I augusti besökte dåvarande statsminister Magdalena Andersson Karlstad och fick bland annat prova på höghöjdsbanan Högt & lågt. Foto: HP Skoglund

I vår reportage-serie där vi följer Colin, 3 år, som drabbats av cancer fick vi även följa med under ett av hans många besök till barn- och ungdomsmedicin på Centralsjukhuset i Karlstad. När pappa Jerry och mamma Marie går igenom provsvaren med Colins läkare roar Colin sig med kurragömma under tiden.
I vår reportage-serie där vi följer Colin, 3 år, som drabbats av cancer fick vi även följa med under ett av hans många besök till barn- och ungdomsmedicin på Centralsjukhuset i Karlstad. När pappa Jerry och mamma Marie går igenom provsvaren med Colins läkare roar Colin sig med kurragömma under tiden. Foto: HP Skoglund

Jag och reporter Jonas Griberg åkte under hösten tillMalmö och träffade värmländske anfallsstjärnan Mimmi Larsson som då just tagit SM-guld och stod inför fyra matcher i Champions League med sitt dåvarandelag Rosengård. Det blev en öppenhjärtigt möte där hon bland annat berättade om framtidsplaner och intresse från utländska klubbar.
Jag och reporter Jonas Griberg åkte under hösten tillMalmö och träffade värmländske anfallsstjärnan Mimmi Larsson som då just tagit SM-guld och stod inför fyra matcher i Champions League med sitt dåvarandelag Rosengård. Det blev en öppenhjärtigt möte där hon bland annat berättade om framtidsplaner och intresse från utländska klubbar. Foto: HP Skoglund

Under 2022 fyllde Skogsmulle 65 år. Berit Karlsson ifrånMunkerud har nästan varit med ända från starten. ”Det har hänt ibland att folk har ropat ”kollikokk” när de mött mig skrattade Berit, nyss 90 år fyllda.
Under 2022 fyllde Skogsmulle 65 år. Berit Karlsson ifrånMunkerud har nästan varit med ända från starten. ”Det har hänt ibland att folk har ropat ”kollikokk” när de mött mig skrattade Berit, nyss 90 år fyllda. Foto: HP Skoglund

Publicerad:

Artikeltaggar

ArvikaBeredskapFärjestad BK HerrFC RosengårdHelikopterIshockeyMagdalena AnderssonMimmi LarssonPatrick SellmanPersonlig assistansRegion VärmlandTrafik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.