Så gick det till när jag skadade knät utan att det var halkigt

Krönikor
PUBLICERAD:
För att par veckor sedan stod jag på örat. Det var inte halt men jag ramlade ändå. Jag slog i knät så både det och byxorna gick sönder. Byxor fick jag slänga och jag har plåster än i dag. Här kommer förklaringen hur det gick till.

Det var kallt och halt tidigare samma morgon, även dagen innan. Jag hade därför tagit bussen i stället för att cykla. Jag tog vinterkängorna på mig, med broddar på.

Det var tur att jag hoppade över cykeln den dagen. Halkskydden var värdefulla, jag slant inte en enda gång. Min fru hämtade mig efter jobbet och jag slapp gå till busstationen. I stället gick jag 100 meter från carporten till bostaden med kängorna på. Då var halkan över men det hjälpte inte.

Jag har långa skosnören på kängorna och öglorna var för långa, trots en dubbelknut. Tio meter från hemmet fastnade den vänstra öglan i den högra hyskan och jag tappade min redan dåliga balans.

Jag ramlade framlänges och tog emot mig händerna och knät, mest med det sistnämnda. Därför fick jag kasta de spruckna byxorna, göra rent såret från grus och sätta kompress.

Det var tur att jag inte bröt något eller slog i huvudet. Då kanske jag hade varit död i dag. Efter det har jag varit noga med att kolla knutarna och inte ramlat mer.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.