Inget är som väntans tider – Gott Nytt År!

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Terje, Bendiksby
Det blev visst jag som får det sista ordet från den här redaktionen det här året. Denna dag då det är dags att summera året som gått.

Tänker jag tillbaka på året som varit har det hänt en hel del för mig personligen, och mycket som jag känner stor tacksamhet för. Men i stort finns det mycket att reflektera över.

I de tider vi lever i just nu är det lätt att få perspektiv på mycket i livet. Saker som många av oss tar för givna får många kämpa för i dag när pengarna inte räcker till – som att få mat på bordet. Kriget i Ukraina härjar fortfarande, och nu kommer det rapporter om extrem torka i Kenya. Den värsta på 40 år, och mer än 200 elefanter har redan dött av vattenbrist.

Men om vi bortser från det. På nyårsafton är det också dags att blicka framåt. Ett nytt år står för dörren och vi har alla tankar och drömmar om det nya. Själv går jag i väntans tider. I april får vi äntligen flytta in i vår gula lilla villa.

Det här är också en dag då många ska börja gå ner i vikt, det ska börja tränas och nyårslöftena haglar. Själv ska jag som vanligt inte avlägga något nyårslöfte. Jag har en tendens att inte lyckas hålla dem. Kanske att jag borde försöka släppa taget om den duktiga flickan...

Däremot vet jag – att på den här redaktionen ska jag och mina kollegor fortsätta vårt arbete med att leverera bra nyheter till dig även 2023. Så med det vill vi önska dig ett riktigt gott nytt år och passa på att tacka för att just du läser VF!