Hoppa till huvudinnehållet

Två poäng till BIK som vann efter straffar

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Foto: FREDRIK KARLSSON

Efter 65 mållösa minuter fick tisdagens hemmamatch mot Östersund avgöras efter straffar. Väl där drog BIK det längsta strået och fick med sig två poäng.

Stämningen var god i Nobelhallen under tisdagskvällen när BIK Karlskoga tog emot Östersund.

Den första perioden var händelsefattig. Det var backen Måns Krämer som skapade BIK Karlskogas två bästa lägen. Med fem minuter kvar fick han en jättechans mitt i slottet. Skottet gick utanför.

Några minuter senare var han framme igen. Denna gång stod målvakten Oliver Dackell för en bra räddning.

Annars fanns det inte speciellt mycket att rapportera om. Skottstatistiken slutade 7–5 till bortalaget.

BIK rejält tillbakapressat

När lite drygt en minut var spelat av den andra perioden fick Östersund chansen i numerärt överläge. Gästerna satte tryck mot BIK-målet och skapade ett par chanser.

Pressen mot BIK och målvakten Lars Volden fortsatte. Östersund parkerade i offensiv zon. När halva den andra perioden var spelad stod det 10–0 i skott till gästerna.

När BIK väl tog sig in i den offensiva zonen blev det farligt direkt. Henrik ”Kingen” Larsson hade ett skott i stolpen efter tolv minuter.

Annars var det Östersund för hela slanten. Gästerna vann skotten i den andra perioden med 15–3. På resultattavlan stod det alltjämt 0–0.

Fint läge för Lilja

I inledningen av den tredje perioden prickade Casper Larsson i bortalaget stolpen.

Kort därefter fick David Lilja ett jätteläge mitt framför mål. Avslutet gick tätt utanför.

BIK spelade upp sig betydligt i den tredje perioden och var laget som var närmast ett avgörande under ordinarie tid. Skotten slutade 9–5 till BIK och matchen gick till förlängning.

41 sekunder in på förlängningen trodde hela Nobelhallen att Logan Cockerill avgjort. Men domarna tyckte annat och tog en utvisning för BIK som hade fyra spelare på isen i stället för tre.

Filip Barklund, som fick sitta av utvisningen, fick ett friläge när han kom ut på isen igen. Han var ytterst nära att bli matchhjälte men på något sätt lyckades Mantler rädda.

Med 33 sekunder kvar av förlängningen fick BIK sitt första powerplay. BIK lyckades inte utnyttja överläget. Matchen gick till straffar.

Väl där stod Lars Volden för två räddningar medan Albin Eriksson och Markus Modigs gjorde mål. Därmed vann BIK matchen.

Publiksiffran i Nobelhallen uppgick till 2 857.

BIK spelar igen på torsdag mot Västerås på bortaplan.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagCasper LarssonFilip BarklundIshockeyLars VoldenMåns KrämerNobelhallenOliver DackellÖstersund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.