Hoppa till huvudinnehållet

Volden räddade utspelat BIK: ”Nu är man lite trött”

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Lars Volden, som räddade 31 skott när BIK vann med 1–0 efter straffar mot Östersund (31–20 i skottfördel för Östersund).
Lars Volden, som räddade 31 skott när BIK vann med 1–0 efter straffar mot Östersund (31–20 i skottfördel för Östersund). Foto: FREDRIK KARLSSON

Östersund hade 15–3 i skott i andra perioden. Lars Volden räddade dessa, 16 till och storspelade hem två poäng till BIK.

– Efter matchen nu är man lite trött, säger han med ett leende efter straffsegern.

Första perioden var chansfattig, med 7–5 i skottfördel för Östersund. I mittenperioden handlade plötsligt allt om bortalaget.

– Vi gick ner oss totalt, sammanfattar Lars Volden.

Kan du peka på något, vad var det som hände?

– Jag vet faktiskt inte. Det kändes som att vi inte spelade spelet vi vill spela. Dom kom ut hårt och hade mycket zontid. Det var väl det. Vi fastnade i egen zon och kom inte ur.

Östersund hade 10–0 i skott halvvägs in i mittenperioden och avslutade densamma med 15–3 i den statistiken.

Tur för BIK var då att Volden steppade upp och klarade samtliga.

– Den var bra, jag tycker att jag gjorde en bra match i dag. Det var rätt jobbigt. Det kändes som de var i zon hela tiden i andra, men grabbarna gjorde ett grymt bra jobb. Jag såg alla skott. Det är något vi har pratat om och det visade sig i dag.

BIK kom undan med 0–0 inför tredje och tog, mycket tack vare Volden, två poäng i slutändan.

Norrmannen höll sin första nolla för säsongen och räddade även två av tre straffar i straffläggningen (0–0 efter fyra perioder).

Albin Eriksson och Markus Modigs fixade bonuspoängen med varsitt mål.

– Skönt att vi hittade ett sätt att vinna på. Det är det som räknas.

Du är inte orolig för spelet, med tanke på andra perioden?

– Nja, det händer. Vi får ta lärdom och gå vidare. Det är det enda vi kan göra. Som sagt... Vi pratade om det inför tredje, att det inte var acceptabelt hur vi höll på och att vi måste spela tillsammans. Vi kom ut bättre då och får ta med den känslan in i nästa match.

Var det här din bästa match för säsongen?

– Statistikmässigt, absolut. Det var min första nolla för säsongen. Men jag försöker hålla en bra nivå hela tiden, det är det jag vill. Jag vill hålla en bra nivå och inte jaga topparna, bara vara en stabil spelare som kan hjälpa laget att ta poäng. Men det var säkert min bästa match för säsongen.

Modigs BIK spelade upp sig efter katastrofal period: ”Starkt av oss”Två poäng till BIK som vann efter straffar

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyLars Volden

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.