Hoppa till huvudinnehållet

Osannolik upphämtning av Boltic: ”Helt magiskt faktiskt”

Publicerad:
Elis Lindgren satte 3–3 när Boltic hämtade upp 0–3-underläge och kryssade borta mot Lidköpings AIK.
Elis Lindgren satte 3–3 när Boltic hämtade upp 0–3-underläge och kryssade borta mot Lidköpings AIK. Foto: Tommy Andersson

Boltic tog en pinne borta mot Lidköping – efter upphämtning 0–3 till 3–3 på tilläggstid.

– Det var väl kämpaglöden. Det var magiskt. Det är annandagsbandyn det, säger Boltics Elis Lindgren som satte matchens sista balja.

IF Boltic, med tolv poäng på tio matcher i allsvenskan, begav sig den här annandagen till Lidköping för möte med Lidköpings AIK som stod på fem pinnar efter tio bataljer.

Boltics Elis Lindgren missade straff i den 26:e matchminuten och istället var det hemmagänget som gjorde första målet genom Simon Mayer som i 40:e minuten överlistade bortakeepern Joakim Westberg i 40:e minuten och 1–0 till Lidköping var ställningen i paus.

0–3 i 76:e minuten

Hemmalaget gick tidigt i andra halvlek upp till 2–0 inför 379 åskådare och när Viggo Olofsson satte 3–0 till hemmalaget i den 76:e såg det minst sagt mörkt ut för Boltic. När klockan tickade in på tilläggstid som aviserades till två minuter såg det ännu mörkare ut för Karlstadslaget som fortsatt var i 0–3-underläge.

Men då kom upphämtningen.

90.11 reducerade Viktor Mardakin till 1–3 på hörna.

91.32 fixade lagkapten Gustav Backman 2–3 på straff.

92.27 målade Elis Lindgren till 3–3.

93.05 blåste domaren av matchen och Boltic hade fixat en poäng.

– Det var väl kämpaglöden. Det var magiskt. Det är annandagsbandyn det, säger Boltics Elis Lindgren om den osannolika bataljen.

Hur gick 3–3-målet till?

– Bollen bara studsade överallt och så högg jag på den. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte, den gick bara in i mål. Jag vet inte riktigt hur.

Sedan väntade såklart ett målfirande med lagkamraterna.

– Det var lite som att fira en vinst nästan. Man brukar ju egentligen förlora när man ligger under med 0–3 med tre minuter kvar. Nu vann vi en poäng.

– Det är helt magiskt faktiskt. Det visar på en jävla karaktär.

”Vi förtjänade poäng”

Lindgren menar att en Bolticpoäng var långt ifrån orättvist den här annandagen.

– Jag tror inte någon här hade varit glad över förlust efter den här matchen. Vi förtjänade poäng. Det var bara att bollen inte gick in. Vi hade otroligt många lägen, det var bara att det blev lite ketchupeffekt där i slutet. Vi hade skakat flaskan så länge, så då kom allt på en gång.

Boltic vann hörnorna med 14–6 och skotten med 22–12.

– Vi brukar göra mer mål på så många skott. Vi kunde ha vunnit matchen tidigare, säger Elis Lindgren.

Henrik Löfvendal är tränare i Boltic.
Henrik Löfvendal är tränare i Boltic. Foto: Lisa Olaison

Coachen: ”Helt sjukt”

Boltictränaren Henrik Löfvendal gillade såklart lagets upphämtning som gav kryss.

– Det är helt sjukt. Tre mål på tilläggstid. Jag har inte varit med om det tidigare, konstaterar Löfvendal.

Hur gjorde ni?

– Ketchupeffekten. Vi låg på hela jäkla andra halvlek egentligen. Men Lidköping gjorde det väldigt bra och lät oss skjuta i svåra vinklar och deras målvakt (Anton Sandsjö) gjorde bra räddningar. Och när vi fick lägen i straffområdet var vi totalt iskalla liksom. Vi var stressade, precis som mot Örebro senast (bortaförlust 1–5 i torsdags).

– Sedan skapade vi mer och ändå skönt att det löste sig till slut för Lidköping stod på egen planhalva hela andra halvlek, förutom vid deras två mål.

– Men vi var inte bra i första halvlek, det var inte bra alls. Vi gick ut och var lite för passiva. Vi gjorde vissa bra grejor. De gjorde inte heller några speciella grejor. Vi var till och med två man mer ibland men ändå hände ingenting. Jag tror mycket tyvärr var att vi missade straffen i första. Om vi hade tagit ledningen där så tror jag att det hade löst sig ganska bra.

– Jag tror som sagt att Örebro-matchen satt lite i våra huvuden. Lite osäkerhet och inte så stort självförtroende och ett väldigt bra försvarsspel från Lidköping.

Löfvendal är nöjd med en bortapinne, men anser att Boltic borde ha tagit två.

– En annandag är alltid en annandag och Lidköping krigade som fan för att göra något. De ligger i botten på tabellen och har haft problem precis som det här. Så vi är nöjda med det här, det är inte lätt att vinna borta på en annandag. Så som det såg ut så är vi nöjda, säger Henrik Löfvendal, och tillägger sedan:

– Vi får vara nöjda, men vi borde ha vunnit den här matchen. Men nu i efterhand får vi vara nöjda med en poäng.

Mål, Boltic: Viktor Mardakin, Gustav Backman, Elis Lindgren.

Artikeltaggar

BandyBandyallsvenskanElis LindgrenHenrik LöfvendalIF BolticLidköpings AIK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.