Tomten kom med krossade tomater

Krönikor
PUBLICERAD:
Det kunde ha blivit en flaska kranvatten eller ett kassettband med Vikingarna. Det blev så mycket, mycket mer. Tack, kära kollegor!

Denna VF-tradition föddes ifjol när en ny, ung kollega stormade in på redaktionen och introducerade ett julklappsspel. Alla köper minst två klappar värda totalt en hundring, paketen placeras i mitten och så börjar tärningskastandet. Ettor och sexor så får man plocka till sig ett paket. Annars går tärningen vidare.

Det är i nästa moment, när klapparna är fördelade som spänningen ökar. Då går det på tid, och varje etta eller sexa innebär att man får sno ett paket av nån annan.

Ifjol gick det åt helskotta. Ett nackstöd och en godisklubba.

I år: jackpot! Två paket krossade tomater, en kaffemugg, en liten flaska bubbel och en led-lampa att fästa på jackan. Tjoho!

Några kollegor var det direkt synd om. En fick kassettband med dansbandsmusik. Vem äger ens en kassettbandspelare nuförtiden? En annan fick inte mindre än tre (!) olika löpare att placera på sina bordsytor. En tredje fick en vinflaska – fylld med kranvatten. För andra året i rad.

Den skyldiga till det sprattet? Jodå, upphovsmakerskan till evenemanget. Hon skämdes en smula när hon fick se att samma stackare drabbades dubbelt, men nästa år står han troligen där igen med nesan och vattenflaskan igen. God Jul!