Hoppa till huvudinnehållet

Krönika: Uppesittarkväll – min julafton

Publicerad:
Reporter Oliver Johansson
Oliver Johansson
sporten@nwt.se
Oliver Johansson ser fram emot travets intensiva period.
Oliver Johansson ser fram emot travets intensiva period.

Det finns flera travdagar på året man ser fram emot lite extra.

Vissa omgångar attraherar mig mer än andra och när Halmstadstravet arrangerar V75 dagen innan julafton blir man otroligt varm inombords och förväntansfull på vart kvällen verkligen ska sluta.

Uppesittarkvällen är oerhört svårslagen och när man får sitta tillsammans med sina nära och kära och kika på travet tillsammans väger ingenting tyngre. För mig är det faktiskt som julafton.

Trots att det är dan’ före dan.

Bingolotto hit och dit. Den kommer alltid vara nummer ett under uppesittarkvällen men enligt mig känns det överskattat. Mysigt, absolut men det tråkiga är att man aldrig vinner på det.

Mina förhoppningar på att vinna den där resan till Maldiverna är begravda, sedan en lång tid tillbaka.

Därför lägger jag ner större delen av kvällen på att plugga på travet så jag har något bra att komma med när farfar frågar efter tips.

V75 är i huvudrollen under julen och man kör den årliga winterbursten, som så många gånger förr. Detta innebär att det är V75 i nio av tio dagar. Våra grannländer Norge och Danmark arrangerar omgångarna efter jul men där tänker jag inte lägga något krut alls.

Bättre att välja vilka omgångar man vill spela på, helt enkelt.

V75 tåget avslutas på Axevallas travbana under nyårskvällen där vi har en superjackpot som avrundar året. Där kommer jag däremot kliva in tungt.

Tro mig.

Vi har i alla fall en härlig tid framöver med mycket trav och det finns gott om pengar att hämta. Nu tar vi en glögg och riktar samtliga blickar mot Halmstad.

V75 uppesittarkvällen Halmstad

Årets bästa spik Hannibal Face vann med galopp förra veckan. Om jag var orolig?

Givetvis inte.

Jag har haft siktet på Halmstads V75 omgång under veckan och här kommer mina hetaste drag till uppesittarkvällen. Omgången startar 19:30.

V75-1

3 Wish Me Magic vann senast efter en sicksack körning över upploppet. Hästen står hårt inne i klassen men har hårdhet som räcker långt.

4 Call Me Brodda har bra fart i benen och eftersom inledningen är lurig vill jag ha med henne till låg procent.

5 Donizetti är strulig av sig men är överlägset bäst här kapacitetsmässigt. Vinner förmodligen om inte läget krånglar för mycket.

V75-2

3 Game Brodde lutar sig dom flesta emot och självklart har hästen en bra segerchans. Spurtade ner motståndet i den senaste starten och kan mycket väl göra det igen här.

5 Extreme A.F gick bra senast från ett omöjligt läge och jag spikade med ögonbindel. Läget är bättre nu och Jepson hoppar upp. Intressant!

Vidöppet bakom.

V75-3

4 Aetos Kronos har fortfarande inte övertygad efter sin frånvaro men vaknar han på rätt sida borde han bolla med det här gänget. Otroligt svag gulddivision för övrigt.

5 Dear Friend är snabb ut och skulle hon nå ledningen skulle hon kunna fuska bort loppet. Given vid gardering.

8 Heart Of Steel fick ett jättetråkigt utgångsläge men är ändå ett givet bud här. Rapporterna säger att han ska spurta till slut och då går ingen säker över upploppet.

V75-4

3 Global Champion galopperade från ett kallt läge senast och den starten glömmer vi. Har skaffat sig hårdhet på slutet och skulle kunna segerstrida.

6 Äkta Lavec är min förstahäst och här siktar man mot ledningen. Hästen är stökig men Lugauer har stallform så denna kan mycket väl vara en spik för mig i omgången.

11 Fabror Melker kan vara en riktig bedövare i loppet men då måste han ha mer tur än en bingolottospelare.

V75-5

2 Lorenzo Boko har varit bra på slutet och står bra inne i loppet. Mött väldigt bra hästar på slutet och det ser lite enklare emot nu. Given.

11 Love No Pain avgjorde snyggt senast och kan spurta rysligt fort när det klaffar. Ska inte glömmas här.

12 Enjoy Banker har skrällt dubbelt i dom två senaste starterna. Formen är på topp och om det löser sig med spåret tänker jag inte sitta utan honom om han skräller igen.

V75-6

3 Bikana Wine är ett löfte som ännu inte har torskat. Propulsion avkomman har en fantastisk inställning och här doftar det spets och slut. Kommer även provas med rycktussar för första gången. Spik.

7 Sanibel är väldigt kapabel och 12 Biscuit fick springspår. Båda är skrällbud om spikförslaget skulle göra bort sig.

V75-7

5 Readlys’s Dream är bra i grunden men har gjort några tveksamma insatser på slutet. En favorit jag inte vill hålla i handen.

9 Hattusa jagar tredje raka och vann enkelt från dödens senast. Nu flyger den amerikanska vagnen på och hon är tveklöst ett hett segerbud här.

12 Thai Sansa kommer ifrån en V75 seger men nu blev läget värsta tänkbara. Med överpace på loppet kan hon vinna och hon är en typisk outsider här.

Spiken: 3 Bikana Wine i V75-6 känns trygg att luta sig emot.

Dragen: Extreme A.F i V75-2 och 11 Love No Pain tänker jag inte kliva av på.

Schas: 5 Readly’s Dream känns inte jätterolig i avslutningen. Garderas.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här. Oliver High Stakes Unik, V75 med Oliver och Olivers lilla.

Atg.se/spelolekkontoret

Artikeltaggar

JulKrönikorTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.