Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningens dröm – tar plats i rallystjärnans fabriksteam: ”Får fullt stöd”

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Jimmie Österberg tar plats i det team som Hyundai-föraren Thierry Neuville driver tillsammans med brorsan Yannick.
Jimmie Österberg tar plats i det team som Hyundai-föraren Thierry Neuville driver tillsammans med brorsan Yannick. Foto: Lifelive

Ett fabrikskontrakt – i rallystjärnan Thierry Neuvilles team.

– Superstort, ett fabrikskontrakt är det alla inom motorsport kämpar för, säger värmlänningen Jimmie Österberg som i framtiden drömmer om en EM-satsning.

Kontakten med LifeLive-teamet, som drivs av Yannick Neuville med stöd av brorsan Thierry, inleddes redan 2020.

– Både Thierry och Timmy Hansen var ju med och körde crosskartklassen i Höljes då och vi började prata. Sen hörde han av sig i början av 2021, frågade om jag var sugen på att testa. Och sen har det rullat på, säger Westomföraren

Crosskartsporten växer, både i Sverige och utomlands.

– Nere i Frankrike och Spanien är det sjukt stort, det är ju där, i Italien, Tjeckien som EM-serien körs. Fler och fler fabriker knyter till sig förare och att då få gå in i LifeLive-teamet med bröderna Neuville bakom sig – det lockade

Vilken serie som Österberg kommer att tävla i, är ännu oklart.

– Ja, vi har inte riktigt gjort klart det än. Vi siktar på något här i Norden, men exakt vad det blir är inte spikat. Så det blir nästan en fullskalig fabrikssatsning. Hade jag kört nere i Europa hade det varit teamets trailers och alla mekaniker. Hit kan de inte ha allt på plats, utan jag kommer ha mina egna mekaniker. Men de kommer stötta – och från fabriken får jag full support.

Siktar mot guld

Jimmie Österberg har förutom i stjärnspäckade Crosskart Star Challenge i Höljes ett silver i vinter-SM samt två tredjeplatser och två andraplatser crosskartklassen i RallyX Nordic är några av hans meriter hittills.

– Så jag har inget guld än. Det är såklart målet.

På sikt, drömmer du om en EM-satsning?

– Det är såklart en dröm. Jag ska försöka få till att jag under 2023 kan vara med teamet på en EM-deltävling, endera hjälpa till runt eller som chaufför. Målet på sikt är att köra EM-serien, men jag känner jag måste vara med runt först innan jag kan prata om det.

Artikeltaggar

ArvikaCrosskartJimmie ÖsterbergMotorsportRallyXSpanienThierry NeuvilleTimmy HansenYannick Neuville

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.