Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Migrationsverket förbryllar!

Publicerad:
Migrationsverkets bedömningar saknar logik, anser insändarskribenten.
Migrationsverkets bedömningar saknar logik, anser insändarskribenten. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Matematik har aldrig varit logiskt för mig, men Migrationsverkets ekvationer får jag verkligen inte ihop!

Enligt Migrationsverket måste de utlandsfödda individerna bevisa att de kan försörja sig själva för att få stanna i Sverige, MEN för att få ett jobb krävs ett fullständigt personnummer för att arbetsgivare ska kunna anställa. Enligt Migrationsverket ska också individerna vara tillräckligt integrerade, men hur blir de det? Vilka kriterier ska uppfyllas för att anses som integrerad och vilka är det som sitter och bestämmer vilka som är integrerade?

I lördagens VF fanns en insändare med om en kille som ser sig som svensk. Han är ateist och har gjort den svenska kulturen och värdegrunden till sin. “Han har tagit seden dit han kommit”. Tidigare under veckan fanns en debattartikel med som handlade om sharialagar i Afghanistan och att män inte ska skickas tillbaka dit då det finns risk för deras liv. Men Migrationsverket anser att individer som anpassar sig så bra till Sverige kommer att ha lika lätt att kunna anpassa sig om de återvänder till Afghanistan?!

Hur kommer det sig att en individ får stanna i Sverige, integreras och bygga upp ett liv för att efter 8 år slängas ut ur landet för han är inte tillräckligt integrerad och kan anpassa sig lika bra dit han kommer som han gjorde i Sverige? Han är inte längre välkommen efter 8 år! Jag får verkligen inte ihop dessa ekvationer!

En ologisk medmänniska?

Artikeltaggar

AfghanistanArbetsgivareInsändareKulturMatematikMigrationsverket