Hoppa till huvudinnehållet

Frustrerat Boltic föll i rivalmötet: ”Domaren lurade vår mur”

Publicerad:
Boltic var långa stunder spelmässigt bättre än Örebro, men föll tungt efter att hemmalaget varit effektiva på de fasta situationerna.
Boltic var långa stunder spelmässigt bättre än Örebro, men föll tungt efter att hemmalaget varit effektiva på de fasta situationerna. Foto: Tommy Andersson

Spelmässigt var det långa stunder fördel Boltic. Men på de fasta situationerna var hemmalaget Örebro SK vassare – samtidigt som Boltic upplevde stor frustration gentemot domarna.

– Man börjar bli van, det var sjunde gången jag blir avblåst för offside i ett friläge, säger Gustav Backman.

Det var upplagt för rivalmöte på torsdagskvällen när sexan Boltic gästade sjuan Örebro. Såväl tränaren Henrik Löfvendahl som flera spelare i Boltic har också spelat för Örebro SK.

Gästerna tog också kommandot i matchen och var spelförande – men hade också svårt att igenom ett tajt Örebroförsvar.

Bägge lagen spelade ett tajt försvarsspel och släppte till få klara chanser och därför var det kanske inte konstigt att matchen skulle avgöras på de fasta situationerna.

Två mål på hörna och ett på frislag när hemmalaget till slut vann med 5–1.

– Vi började bra tills deras första mål, vi är lugna i situationerna. Sen får de 1–0 på frislag och vi var ganska oense vad domaren egentligen gjorde, han säger vi ska vänta och så klipper de till. Sen hörde jag att de låg två bollar på isen. Det blev lite uppförsbacke och vi var stressade, vi hade inget tålamod offensivt och kommer inte till några riktigt bra lägen, säger Gustav Backman.

Boltic har flertalet vassa skyttar men fick inte till de fasta situationerna och Backman är självkritiskt.

– Vi är inte där, det måste bli bättre inslag och bättre skytte. Så är det ibland, men det hänger också ihop med att vi var stressade. Jag skulle nog säga att vi har allsvenskan bästa skytte i normala fall.

Backman åkte sig tidigt i andra halvlek fri men domaren blåste offside till Boltics stora besvikelse.

– Man börjar bli van, det var sjunde gången jag blir avblåst för offside i ett friläge där det inte är offside. Det är tråkigt i sådana här situationer, vi är bra med men får ingen medstuds och det är tungt. I dag var det tungt och mycket frustration hamnade på att vi inte är där och lägger det kanske lite på domaren. Men det var för dåligt och för många situationer som inte var bra.

Det var frustrerat i Boltic som upplevde att domaren tog flera felbeslut.
Det var frustrerat i Boltic som upplevde att domaren tog flera felbeslut. Foto: Tommy Andersson

Även tränaren Henrik Löfvendahl riktade kritik mot domaren – framför allt vid Örebros första mål och även Backmans friläge som dömdes som offside.

– Första tio-femton tycker jag vi är klart bättre. Sen får de ett skitmål där domaren lurade vår mur. Sen gör vi en variant på avslaget där vi är helt rena och de blåser offside, det var inte ens nära, säger han.

Efter Johannes Camiltons reducering tidigt i andra halvlek hade Boltic greppet om matchen.

– Vi har matchen efter reduceringen, men tar en onödig utvisning. De tar timeout och får 3–1 direkt och där går matchen lite grann, det var synd. Det var mer jämnt än 5–1 och har två rena flipp som inte ens är nära offside, det var för dåligt. Där har vi två mål. Marginalerna blev åt deras håll, som kommer från elitserien och är hemmalag. Jag kan förstå att grabbarna tappade det lite – men vi får ta dem hemma i stället, säger han.

Artikeltaggar

BandyGustav BackmanHenrik LöfvendalIF Boltic

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.