Därför tog jag stadsbussen i stället för cykeln till jobbet

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Förrförra fredagen fick jag lämna cykeln hemma och ta stadsbussen till jobbet. Här kommer förklaringen. Det snöade ymnigt den dagen och natten innan.

Trots vädret var vi få som åkte stadsbuss den dagen. Den kom i tid och anlände vid resecentrum när det var tänkt. Jag är väldigt nöjd med min första resa med stadsbuss på flera år. När yngsta dottern var så liten att hon satt i barnvagn, blev det många turer till och från öppna förskolan. Då bodde vi på Djurgården och jag var föräldraledig.

Efter min senaste stadsbusstur gick jag från resecentrum till jobbet. Det är bara någon kilometer men ändå en utmaning. Vägen var mestadels plogad men inte grusad. Jag fick trippa för att inte halka med mina kängor. Vid ett tillfälle stod jag nästan på örat.

Jag cyklar hellre när det är smällkallt än i snö. Då är det mindre halt. Det är samtidigt lättare att anpassa klädseln efter temperaturen.

Samma fredag deltog jag i jobbets julfest. Därför började jag, för ovanlighetens skull, 10 och slutade 17. Efter festen fick jag skjuts hem av en kollega. Festen var rolig och maten var jättegod. Vi åt och firade på redaktionen.

Stadsbussen borde jag ha valt även i onsdags. Då fick jag nämligen släpa cykeln på oplogad väg.