Hoppa till huvudinnehållet

Ny förlust för Munkfors

Publicerad:
Lillån IBK vann mot Munkfors IBK
Lillån IBK vann mot Munkfors IBK

Munkfors föll tämligen väntat borta i division 1 Region Svealand dam i innebandy mot formstarka Lillån. Matchen slutade 10-1 (1-0, 6-1, 3-0). Det betyder att Lillån har sju segrar i rad, medan Munkfors har elva förluster i följd.

– Det säger väl sig själv när man ser periodsiffrorna att vi är nöjda med första perioden. Tredje är skaplig, men i mellanakten släpper vi in alldeles för många och lätta bollar. Lillån är ett starkt lag med 20 spelare på protokollet medan vi hade flera målvakter och utespelare borta och behövde plocka in några spelare från vårt division 3-lag. Men all cred till brudarna som sliter som djur och gör mycket bra i matchen, kommenterade Munkfors tränare Karin Hallberg.

Lillån tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Hedda Grafver på pass av Stina Westerlund. Lillån tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.56 genom Kajsa Abrahamsson, och gick upp till 3-0 innan Munkfors svarade.

Innan perioden var över hade Lillån ryckt åt sig ledningen med 7-1. Lillån fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Sara Sävenstrand, Sara Sävenstrand och Nadin Aldeeb.

Lillåns Sara Sävenstrand gjorde fem mål.

Lillån har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Munkfors har fem förluster.

Lillån stannar därmed på andra plats, och Munkfors på tionde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Munkfors är IBK Sala. Lagen möts lördag 7 januari 15.00 i Munkfors Arena.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandInnebandyLillån IBKMunkfors IBK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.