Hoppa till huvudinnehållet

Första byggloven klara för nya området: ”Roligt att det börjar rulla på”

Publicerad:
Så är det tänkt att bostadsområdet Klara park ska se ut när det är färdigbyggt. Riksbyggen och Stiftelsen Karlstadshus har sökt och fått bygglov på den södra delen av området.
Så är det tänkt att bostadsområdet Klara park ska se ut när det är färdigbyggt. Riksbyggen och Stiftelsen Karlstadshus har sökt och fått bygglov på den södra delen av området. Foto: Illustration: Liljewall arkitekter

Nya bostadsområdet Klara park beräknas kunna ge runt 250 nya lägenheter.

Nu är de första byggloven klara.

– Det är roligt att det börjar rulla på och att de första snart kan sätta spaden i marken, säger Erik Nilsson (KD).

Han är ordförande i stadsbyggnadsnämnden som i onsdags beviljade bygglov för 145 lägenheter. Stiftelsen Karlstadshus fick klartecken för ett flerbostadshus, som varierar i höjd mellan fem, sex och sju våningar, med totalt 82 lägenheter. Byggnaden ska skärma av mot E18.

Riksbyggen satsar på fem lägre flerbostadshus som ger sammanlagt 63 nya bostäder. Riksbyggens och Karlstadshus projekt kompletterar varandra på den södra delen av området.

– Det var inga konstigheter med byggloven, det var helt planenligt, säger Erik Nilsson.

Även Karlstadhus och Prepart har byggrätter på området som i norr avgränsas av Brigadmuseum och Tingvalla idrottsplats i söder.

– Jag brukar se Klara park som en ihopbyggnad av Kasernhöjden och Klara, framför allt om man tänker in framtiden för Tingvalla idrottsplats. Där ska det hända något i framtiden. Vad det blir håller man på att utreda, säger Erik Nilsson.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBrigadmuseetBygglovE18Erik NilssonKarlstadhusKasernhöjdenLägenheterPrepartRiksbyggenStiftelsen KarlstadshusTingvalla

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.