Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Hur grön är kommunens miljöpolicy?

Publicerad:
Karlstad flygplats.
Karlstad flygplats. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Frågor till Karlstads kommun.

Efter att jag läst om Sundsta-Älvkullegymnasiets flygresor till bland annat Bryssel och Rom har jag letat på Karlstads kommuns hemsidor om miljö- och trafikpolicy. Många vackra och ambitiösa ord finns att läsa men inte ett ord om flygets skadliga inverkan på klimatet hittade jag. Rätta mig om jag har fel?

Som huvudman för bl.a. SÄG borde det vara kommunens uppgift vara att ge tydlig vägledning vilka klimathänsyn som skall tas vid skolans studieresor. Eller anser kommunen att denna fråga blir för svår när kommunen är ägare till Karlstads Airport?

Gunilla Tågmark

Artikeltaggar

FlygresorGymnasieskolanInsändareKarlstads flygplatsKarlstads kommunKlimatMiljö