Hoppa till huvudinnehållet

Replik: När kommunen växer måste vi bygga

Publicerad:
Kommunalrådet Per Lawén (S) är övertygad om att lägenheterna vid Åsmyren kommer att fyllas med hyresgäster när de står klara om ett år.
Kommunalrådet Per Lawén (S) är övertygad om att lägenheterna vid Åsmyren kommer att fyllas med hyresgäster när de står klara om ett år. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till signaturen ”Skamligt” i VF den 30 november.

Tack för din insändare angående byggnationerna i Åsmyren.

Kommunen växer, vi blir fler invånare. Vi kommer enligt prognoser öka med 1000 invånare på 20 år. Vi behöver någonstans att bo och vi behöver därför bygga.

Kommunen växte under 70-talet med stora villaområden. Många av de som flyttade in har bott här länge och vill nu ha ett enkelt boende och slippa snöskottning, gräsklippning, fönstermålning och dyra elräkningar.

Vi har idag cirka 1500 personer som är intresserade av bostad i vårt kommunala bostadsbolag FABO. Av dessa är det 223 som gjort intresseanmälan på hus B och på hus C är det 233 stycken. FABO bygger totalt 43 hyreslägenheter (båda husen inräknade) i denna etapp på Åsmyren. Vi tror på goda grunder att vi kommer få hyresgäster i de nya lägenheterna, när de står färdiga om drygt ett år.

Vi arbetar via ett gestaltningsprogram som är vägledande för byggnationen. Hållbart, naturskönt med träkänsla gör att området kommer bli attraktivt. När det är färdigställt kommer det också att vara mer tillgängligt då vi exempelvis förbättrar promenadstråk. Det kommer också vara strövområden som tillsammans med Klarälven ger stora möjligheter.

Åsmyrslunden har en underbar utsikt och är nära till allt som man har behov av. Affärer, matvarubutiker, restauranger, apotek, vårdcentral, skolor, förskolor, kollektivtrafik och massor av annan service och utbud. Vi har sedan i höstas gjort markarbeten som lokalgata in till området, ledningar, parkeringsytor, gång- och cykelväg och startat grundarbeten och uppförandet av fastigheterna.

HSB Värmland har tilldelats även de två hus där de avser att bygga bostadsrätter. De har under hösten haft säljstart av lägenheterna och visning av hur de kommer att se ut när de är färdiga. Bostadsmarknaden är för närvarande lite avvaktande gällande försäljning och köp av fastigheter, men det är inget onormalt att det tar tid innan man bestämt sig.

Självklart är det alltid svårt med kommunutveckling då det påverkar samhället vi lever i. En del är mer berörda än andra och jag har förståelse för detta. Jag är dock helt övertygad om att Åsmyrslunden kommer att bli ett fint bidrag till Forshaga kommuns framtida utveckling.

Du får gärna höra av dig så kan jag berätta mer än det som ryms i detta svar.

Per Lawén

Kommunstyrelsens ordförande (S)

Artikeltaggar

BostadsrätterByggnationFastigheterForshaga kommunHSBInsändareKlarälvenLägenheterPer LawénVärmlands län