Hoppa till huvudinnehållet

Familjen hjälpte Lindell under tunga säsongen: ”Får mycket kärlek”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Erik Lindell blir kvar i Degerfors i minst två år till.
Erik Lindell blir kvar i Degerfors i minst två år till. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ett lag som säkrade ett nytt kontrakt utan att kvala – men en speltid som blev allt annat än vad han önskade.

Trots det tvekade inte Erik Lindell särskilt mycket när det kom till att förlänga sitt kontrakt med Degerfors

– Jag och familjen trivs väldigt bra, det blev ett enkelt val till slut, säger wingbacken.

Avslöjar: Viktige kuggen stannar i Degerfors – så långt är nya kontraktet

Det som började med en utlåning och förvandlats till en lång och trogen tjänst.

Erik Lindell har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Degerfors och kommer 2023 att gå in på sin sjunde säsong i bruksklubben där han står noterad för 130 matcher totalt.

– I slutändan blev det ett ganska enkelt val, sedan är det klart att man har sonderat marknaden men jag har alltid sett Degerfors som ett väldigt bra alternativ. Jag vet vad jag får av laget och klubben – och de vet vad de får av mig. Det är också en anledning till att vi trivts så bra med varandra och att jag nu går in på min sjunde säsong, säger Erik Lindell och fortsätter:

– Det är helheten som lockar. Dels spelar vi en fotboll som passar mig men även utanför planen trivs jag och familjen väldigt bra.

Stöttning av familjen

Familjen som består av sambon Malin och dottern Saga på 1,5 år valde efter fem år i bruksorten att flytta till Karlskoga.

Och det är just de två tjejerna i Erik Lindells liv som varit en stor bidragande orsak till att han orkat hålla motivationen och humöret uppe under motgångarna.

När Östgötakillen kom till Degerfors från IFK Norrköping blev han direkt en startspelare och en nyckelspelare.

Men i år blev det endast nio matcher från start för 26-åringen som när inte hade en dotter att ta hand om kunde älta en förlust i flera timmar.

Men livet utanför fotbollen har sedan ett och ett halvt år tillbaka fått en ny mening – en mening som gör att motgångar kan hanteras på ett bättre sätt.

– När man är pappa mognar man väldigt mycket och får alltid något annat att tänka på när man kommer hem till en liten krabat som vill kramas och ge mycket kärlek. Det är väldigt nyttigt att få vara med henne och känna sig glad i stället för att vara arg efter en dålig träning eller match. Det har hjälpt mig oerhört mycket.

– I år hamnade jag i en helt ny situation men någonstans är det fotboll vi spelar och ska man vara ett lag som ska etablera sig i allsvenskan behöver man konkurrens på alla positioner. I slutändan blir alla bättre av det, så det är bara upp till mig att prestera bättre eller göra det så pass bra på träningarna att jag blir uttagen i startelvan.

”Jag har alltid sett Degerfors som ett väldigt bra alternativ”.
”Jag har alltid sett Degerfors som ett väldigt bra alternativ”. Foto: AXEL BOBERG

Hur mentalt jobbigt har den här säsongen varit?

– Någonstans vill alla spela, hela tiden. Det drivet måste man ha. Sedan kan man såklart bli besviken men då får man inte gräva ner sig. Det gäller bara att knyta och jobba ännu hårdare. Man får lära sig hantera nya situationer och sett till hur hösten var för vår del hade vi elva raka utan förlust och då är det svårt att gå till tränarna och klaga över att man spelar för lite.

Hyllar lagkamraten

En som kanske var den största orsaken till att Lindells speltid minskade var vävningen av Elyas Bouzaiene från division 1-nykomlingen Lund.

25-åringen var tänkt som en breddspelare, men gjorde så pass bra ifrån sig att han klev rakt in i startelvan där han sedan blev bofast – på Erik Lindells bekostnad.

– Han var jättebra, inte minst under hösten, precis som hela laget. Jag är jätteimponerad över vad han presterade med tanke på att han ändå kom från division 1. Det är inte alla som gjort den resan han har gjort.

Hur mycket revanschlusta känner du inför nästa säsong?

– Det är klart att den är stor. Jag har stora förhoppningar kring laget och känner själv att jag har en del bra saker att bygga vidare på från hösten. Jag är beredd på att kriga till mig mer speltid och vägen dit handlar bara om att lägga ner ett hårt jobb, knyta näven i fickan och bara köra.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrErik LindellFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.